Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hur rengör man säkerhetsbälten?

Som förälder kör man ofta barnen till olika ställen. I bilen finns det förstås säkerhetsbälten och de blir smutsiga väldigt snabbt när man har barn i bilen. De ska äta, och kladdar på allt. Att rengöra säkerhetsbältet kan vara nödvändigt efter att ha haft barnen med i bilen. Det är viktigt att använda sig av rätt rengöringsprodukter för att inte skada bilbältena. Att ta reda på hur man gör rent bilbälten tar en stund, men jag har gjort jobbet åt dig.

Här hittar du allt du behöver veta om att göra ren bilbälten.

Hur rengör man smutsiga säkerhetsbälten?

Det första du kan göra är att bara borsta bort skräp och smuts som sitter på bältet. Säkerhetsbälten kan bli smutsiga när barnen har åkt med i bilen några gånger. Med barnen kan det komma både smuts och lera när man hämtar upp dem i skolan. Sedan är det fotboll och andra fritidsaktiviteter, då blir det ännu smutsigare i bilen. Många har insett problemet och vill hitta ett bra sätt att städa ur bilen.

Att städa ur bilen är något man kanske borde göra varje dag. Men även säkerhetsbältena kan behöva rengöras. Men kan man ens rengöra ett säkerhetsbälte? Ja, det kan man faktiskt! Men absolut inte med blekmedel. Blekmedel kan inte bara göra dem fläckiga och lämna vita märken. Det kan även försvaga bilbältet, och det är ju det sista man vill.

Säkerhetsbälten är värdefulla, de ska ju skydda familjen. De byts heller aldrig ut under bilens livstid, så det gäller att vara rädd om dem. Var noga med hur du rengör säkerhetsbältena.

Är det säkert att rengöra säkerhetsbälten?

Många funderar säkert på om det ens är säkert att rengöra säkerhetsbältena. Säkerhetsbältena är viktiga för en trygg bilfärd. Ska man göra rent, eller ska man låta smutsen byggas på med tiden? Svaret på den frågan är att det är säkert, men man måste använda ett skonsamt rengöringsmedel och se till att man inte skadar tyget. Det finns många bra märken på marknaden att välja mellan.

Upprepad användning av rengöringsmedel kan ju slita på materialet i slutändan, så det gäller både att vara försiktigt och att använda ett skonsamt rengöringsmedel.

Det är också viktigt att använda rätt teknik när man gör ren bilbältena, om man vill att de ska hålla länge.

Hur får man bort fläckar på bilbältet?

Ibland behöver barn äta i bilen, och det hamnar matfläckar på både sätet och bilbältet. Det är lätt att juice eller ketchup droppar på bältet. Extra ledsamt är det förstås när det händer i en ny bil. De flesta bilägare vill att interiören ska vara helt fläckfri och fortsätta att se ut som när bilen var helt ny. Bilbälten kan rengöras med skonsamma rengöringsmedel och det kan vara smart att ha en flaska i bilen så att det är bara att spraya på när olyckan är framme.

Det bästa är att ta hand om fläckar så snabbt som möjligt och kanske måste man stanna efter vägen. Det brukar vara betydligt lättare att göra det direkt istället för när det hunnit torka in.

Hur rengör man ett klibbigt säkerhetsbälte?

Kakor och godis kan orsaka fula fläckar på säkerhetsbältet. Sockret sugs upp av tyget och ger problem. Här gäller det att inte slösa tid på dåliga rengöringsmedel, utan att försöka få bort fläckarna ganska snabbt. Det kommer göra det mycket enklare om man sätter igång så snart som möjligt. Börja med att borsta bort lösa rester, använd sedan en våt pappersnäsduk och lite såpa. Innan man börjar kan det vara bra att lägga ut en handduk eller vad man har till hands som vattnet kan få droppa ner på utan att det gör något.

Hamnar det kladd i bältesklykan kan du linda en handduk runt den och spraya ner vatten för att lösa upp kladdet.

Babyservetter är också en smidig lösning för att rengöra bilbältet. Barnfamiljer brukar alltid ha dem med sig, och de kan användas för en skonsam rengöring. Läs mer och beställ

Det finns också produkter för textilrengöring som lämpar sig att använda i bilen.

Klibbiga säkerhetsbälten kan faktiskt också plockas ur bilen och köras i tvättmaskinen. De kommer då bli som nya igen. Men här får du kolla instruktionsboken på bilen och se om det kan tas ur på just din bil. Varje bilmodell är olika.

Hur får man bort kräklukt ur säkerhetsbälten?

Har man barn i bilen får man tyvärr även räkna med att de blir åksjuka ibland. Det är ganska vanligt och de flesta föräldrar kommer ibland att få städa upp efter att barnen kräkts i bilen. Spyor är knepiga att rengöra eftersom de innehåller matpartiklar och magsyra som luktar ganska illa.

När olyckan är framme, börja med att göra rent med våtservetter för att få bort resterna från säkerhetsbältet först. Sedan kan det finnas fläckar kvar på tyget. Till det behöver du någon form av kemiskt rengöringsmedel.

Det viktiga är att ta itu med den här situationen är att ta itu med problemet så snabbt man bara kan. Ju fortare, desto bättre blir slutresultatet. Om man har en uppsättning rengöringsmedel i bilen är det lätt att snabbt städa av.

Priset på rengöringsmedel

Alla rengöringsmedel är väl värda det pris som står på prislappen. De brukar aldrig vara särskilt dyra. Det kan faktiskt vara värt att lägga några kronor extra för att få ett riktigt bra medel. Som förälder bör man ha någon form av rengöringsmedel i bilen. Våtservetter, hushållspapper kan också göra stor skillnad. Köp ett rengöringsmedel som du tycker verkar bra. Det kan ta bort fläckar och lukt från säkerhetsbältena. Det är en investering för att skydda bilens interiör!

Relaterade inlägg

  • Kan man använda schampo för att tvätta bilen?

    Kan man använda schampo för att tvätta bilen?

    Som bilentusiast kommer du säkert att hålla med mig om att det finns flera fördelar med att rengöra ditt fordon. För det första hjälper regelbunden tvätt din bil att se ut som ny. Bortsett från det hjälper det också till att förhindra att det skyddande lagret som finns på bilen slits ner. När det gäller[…]


  • Hur tvättar man bilen invändigt?

    Hur tvättar man bilen invändigt?

    Att hålla din bil ren är lika viktigt som att hålla ditt hem rent – det är i grunden en reflektion över hur renlig du är som person, och alla som har en stökig bil berättar i princip allt du behöver veta om sig själva. Oavsett hur snygg och städad din bil är, bör du[…]


Hur rengör man säkerhetsbälten?
Rulla till toppen