Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Flyttstadning till bästa priset i Stockholm

Flyttstädning innebär att noggrant rengöra din bostad inför en överlåtelse. Hur undviker man problem med den nya ägaren? I denna artikel får du veta allt om flyttstädning: vad som ingår, tips för att göra det själv och när det kan vara klokt att anlita proffs för en smidig “flyttstadning”.

Viktiga slutsatser

 • Flyttstädning är en omfattande process som inkluderar rengöring av hela bostaden, och det kan vara fördelaktigt att anlita professionell hjälp för att säkerställa ett gott resultat.
 • RUT-avdraget möjliggör en 50% skattereduktion på arbetskostnaden för flyttstädning, vilket gör professionell städning mer överkomlig för hushåll i Stockholm.
 • Det är viktigt att noggrant rengöra alla delar av bostaden inklusive kök, badrum och även ofta bortglömda områden som balkonger och förråd för att undvika konflikter med nya ägare eller hyresgäster.

Flyttstädning

Flyttstädning är en omfattande rengöringsprocess som går långt utöver den vanliga veckostädningen. Många människor vet dock inte var de ska börja och vilka speciella områden de måste ta hand om innan de flyttar ut. Det är här en detaljerad guide kommer till nytta för att säkerställa att du inte missar något viktigt.

En enkel lösning är att anlita hjälp för din flyttstädning, men det är förstås billigare att göra jobbet själv. Med RUT-avdraget kan du få 50% rabatt på arbetskostnaden, vilket gör att många väljer att anlita professionella städfirmor för flyttstädning i Stockholm. Priset på flyttstädning varierar beroende på faktorer som region och de extra tjänster som kan behövas.

Att flyttstäda noggrant kan vara avgörande för att undvika konflikter med den nya ägaren eller hyresgästen. En dåligt utförd städning kan leda till att den nya ägaren kräver ersättning för att anlita en städfirma för att åtgärda problemen. Därför är det viktigt att veta vad som ingår och vad som förväntas av en flyttstädning.

Vad ska man städa i köket när man flyttstädar

Illustration av rengöring av kyl och frys under flyttstädning

Köket är ofta det mest tidskrävande rummet att städa vid en flytt. Det är många ytor och apparater som kräver grundlig rengöring. Börja med att tömma alla skåp och lådor och rengör dem både in- och utvändigt. Dra fram spisen och rengör sidorna, väggen och golvet under.

Kyl och frys måste avfrostas och rengöras noggrant både inuti och utanpå. Glöm inte att rengöra bakom dessa apparater också. Diskmaskinen ska också rengöras, inklusive filtret. Det är viktigt att alla vitvaror är i toppskick inför flyttstädningen eftersom dessa områden ofta granskas noga av nya ägare.

Avsluta med att:

 • Torka av alla målade ytor och kakel
 • Rengöra köksfläkten både in- och utvändigt
 • Se till att diskbänken och alla andra ytor är fria från smuts och fett för att lämna ett skinande rent kök efter dig.

Rengöring av badrummet

Illustration av rengöring av badrummet under flyttstädning

Badrummet är ett annat kritiskt område vid flyttstädning. Här är några steg att följa:

 1. Städa handfatet och toaletten noggrant, inklusive undersidorna och kröken i toalettstolen.
 2. Rengör duschkabinen och badkaret.
 3. Glöm inte att lossa badkarsfronten och dra ut badkaret lite för att rengöra bakom.

Avlopp och golvbrunnar måste rensas för att säkerställa att inget smuts är kvar. Ventiler och element bör också rengöras, inklusive baksidorna. Fönster ska tvättas både in- och utvändigt, och fönsterbänken och fönsterkarmarna ska torkas av.

Att lämna ett rent och fräscht badrum ger ett bra intryck på nya ägare och minskar risken för klagomål och konflikter. Använd biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel för att vara snäll mot miljön samtidigt som du får ett strålande resultat.

Illustration av städning av vardagsrummet under flyttstädning

Rengöring av vardagsrummet

Vardagsrummet är ofta hemmets hjärta, och det är viktigt att det är i toppskick inför en flytt. Börja med att dammsuga och torka golven noggrant. Damma och torka av golvlister, dörrar och fönsterkarmar för att säkerställa att inga dammiga ytor finns kvar.

Rengör ventiler och element, inklusive baksidorna för att inte lämna några smutsiga fläckar. Fönster och fönsterbänkar ska också torkas av för att ge ett skinande rent intryck. Genom att följa dessa steg kan du lämna ett rent och inbjudande vardagsrum till de nya ägarna.

Flyttstädning av sovrum

Illustration av flyttstädning av sovrummet

Sovrummen är viktiga att hålla rena eftersom de är personliga utrymmen där de nya ägarna förväntar sig en hög standard. Börja med att dammsuga och torka golven noggrant. Damma och torka av golvlister, dörrar och fönsterkarmar för att säkerställa att inga dammpartiklar finns kvar.

Garderober ska dammsugas och torkas ur, och eventuella klistermärken måste tas bort. Fönster och fönsterbänkar ska också vara skinande rena för att ge ett bra intryck. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att sovrummen är i toppskick inför flyttstädningen.

Balkong, förrådsutrymmen, garage

Balkonger, förrådsutrymmen och garage är ofta bortglömda men viktiga delar av flyttstädningen. Börja med att städa och sopa rent på balkongen. Se till att förrådet är tömt, sopat och städat för att inte lämna några personliga tillhörigheter kvar.

I garaget är det alltid viktigt att ta med sig alla dina tillhörigheter och se till att golvet är rent och fritt från smuts. Genom att inte glömma dessa utrymmen kan du undvika konflikter och säkerställa att hela bostaden är i toppskick inför överlåtelsen, med en garanti för att allt är i ordning.

Flyttstädning är en vanlig orsak till att köparen och säljaren blir osams

En av de vanligaste orsakerna till att köpare och säljare blir osams är att flyttstädningen inte är ordentligt utförd. När man som köpare flyttar in i sitt nya hem, vill man förstås att det ska vara så rent som möjligt. Som säljare måste du antingen sköta städningen själv eller betala någon för att göra jobbet.

Säljare funderar ofta på hur noga de behöver städa innan de flyttar. De vill gärna göra så lite som möjligt och komma undan så lindrigt som möjligt. Men det är lite fel tankesätt. En köpare som blir arg och besviken för att bostaden inte är ordentligt städad när de flyttar in är mer benägen att även hitta andra fel på bostaden också.

Som säljare bör man istället tänka på att inte förarga köparen genom att lämna bostaden dåligt städad. Ett tips är att köpa in städningen om du har svårt att få tiden att räcka till eller känner att du inte orkar städa av någon anledning. På det sättet vet du att städningen är avklarad och kan undvika onödiga konflikter.

Vad ingår i flyttstädningen?

En professionell flyttstädning omfattar en rad olika uppgifter för att säkerställa att hela bostaden är ren. I köket ingår rengöring av spis, ugn, kyl, frys och diskmaskin både in- och utvändigt. Dessutom rengörs alla brickor och huvar för att säkerställa att inga fettfläckar finns kvar.

I badrummet rengörs toalett, tvättställ, badkar, dusch och tvättmaskin/torktumlare. Rengöring inkluderar även under badkaret och kakelväggar. Fönsterputsning ingår också, inklusive fönsterkarmar och fönsterbrädor. Bostadsrummen städas genom att golv, dörrar, karmar, fönsterbrädor, kontakter och garderober rengörs noggrant.

RUT-avdrag för flyttstädning

RUT-avdraget är en fantastisk möjlighet att halvera kostnaden för flyttstädningstjänster i Stockholm. Det innebär att kunder kan utnyttja RUT-avdraget på priset för städtjänster och få en betydande rabatt.

Avdraget görs direkt på fakturan och ansökan hos Skatteverket sköts av företaget, vilket gör det enkelt och bekvämt för dig som kund. Detta gör att fler kan ha råd att anlita professionell hjälp och säkerställa en grundlig städning av bostaden.

Så går flyttstädningen till

Efter att du bokat din flyttstädning, är det viktigt att planera och förbereda allt som behövs inför städdagen. Städningen av lägenheten måste göras noggrant innan nycklarna lämnas tillbaka, annars kan hyresvärden kräva ersättning för städning.

Flyttstädningen avslutas med en grundlig besiktning för att säkerställa att allt är ordentligt städat. Detta ger både säljare och köpare trygghet i att bostaden är i bästa möjliga skick vid överlåtelsen.

Inför flyttstädningen

Inför flyttstädningen är det viktigt att förbereda alla rengöringsverktyg och produkter för att effektivisera processen. Vädra alla rum under städningen för bättre luftcirkulation och använd biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel för att rensa avloppen.

Städa utrymmen som förråd och källare i förväg eftersom de sällan används dagligen. Vid uppsägning av hyreskontrakt bokas en förbesiktning för att avgöra om lägenheten kan hyras ut direkt till en ny kund.

Checklista för flyttstädning

Illustration av en städfirma som utför flyttstädning i Stockholm

För att säkerställa att du inte missar något under flyttstädningen, är det bra att ha en checklista. Om du väljer att städa själv, börja med att damma väggar och tak i alla rum, inklusive kök och badrum. Detta hjälper till att få bort allt damm som kan ha samlats på svåråtkomliga ytor.

Rengör snickerier, dörrkarmar och fönsterbrädor noggrant. En detaljerad checklista ser till att alla områden i bostaden är ordentligt städade och minskar risken för att något glöms bort. Om du anlitar en städfirma, kommer de att följa en liknande checklista för att säkerställa att allt blir noggrant rengjort.

Avtorkning av kyl och frys

Att avfrosta och rengöra kyl och frys är en viktig del av flyttstädningen. Om du gör detta själv, börja med att frosta av kylskåp och frys i god tid innan själva städningen. Skydda golvet med handdukar och ett kärl för att samla upp smältvatten från avfrostningen.

Efter avfrostning, följ dessa steg för att rengöra din kyl och frys:

 1. Torka av insidan av kyl och frys med en fuktig, ren trasa och vanligt diskmedel.
 2. Rengör kylskåp och frys noggrant, inklusive insidan, utsidan, ovanpå och under enheterna.
 3. Dra fram hushållsmaskiner och rengör bakom dem samt töm deras filter.

Om du anlitar en städfirma, kommer de att ta hand om avfrostning och rengöring av kyl och frys enligt samma steg för att säkerställa att allt blir ordentligt rent.

Extra tjänster

Utöver den vanliga flyttstädningen kan du beställa extra tjänster för att få ett ännu bättre resultat. Tillval för flyttstädning kan inkludera fönsterputs av tredje glaset för en extra kostnad per glasruta. Fönsterputsning av spröjsade rutor erbjuds som tillval mot en extra avgift per fönster.

Extra kylskåp och ugnar kan också rengöras som en del av tilläggstjänsterna. För en möblerad lägenhet kan rengöring av möbler fås som en tilläggstjänst. Dessa extra tjänster säkerställer att varje hörn av ditt hem är skinande rent.

Kostnadsfri offert

För att få en kostnadsfri offert för flyttstädning från många olika företag kan du använda dig av Servicefinder. Där kan man fylla i ett formulär online för att få kontakt med olika företag. Efter att du fyllt i formuläret, återkommer passande företag till dig med offerter.

Detta gör att du kan jämföra priser och tjänster innan du bestämmer dig.

Certifierade och försäkrade

Det är viktigt att anlita certifierade och försäkrade städfirmor för flyttstädning. Här är några skäl till varför:

 • Certifierade städfirmor genomgår regelbundna kontroller för att upprätthålla standarder och kvalitet.
 • De är helt täckta med en försäkring som skyddar dem mot eventuella skador på sin egendom.
 • Det ger dem trygghet och säkerhet i händelse av olyckor.
 • Detta ger dig trygghet och säkerhet i att arbetet utförs korrekt.

Kundrecensioner

Kundrecensioner utgör en viktig del i att uppvisa en hög standard och pålitlighet. Ett högt betyg på Google, till exempel 4,7 som Servicefinder har, visar att kunder är nöjda med tjänsten.

Läs gärna deras recensioner för att få en uppfattning om kvaliteten på det arbete som utförs.

50% RUT-avdrag

För hushållsnära tjänster, inklusive flyttstädning, erbjuder RUT-avdraget en skattereduktion på 50%. Detta innebär att du kan halvera kostnaden för flyttstädning genom att använda RUT-avdraget.

Det är en fantastisk möjlighet att få professionell hjälp till ett överkomligt fast pris.

Boka din flyttstädning nu

Att boka flyttstädning i god tid före flytten hjälper till att undvika stress och säkerställer att allt är redo när det är dags att flytta. Du kan boka din flyttstädning direkt via hemsidan eller genom att kontakta kundtjänsten.

För att få offerter på din flyttstädning, följ dessa steg:

 1. Besök servicefinder hemsida
 2. Fyll i antal kvadratmeter, ditt namn, adress, kontaktuppgifter, och önskat datum samt tid för städningen
 3. Skicka in formuläret
 4. Du kommer att få offerter från fler olika företag
 5. Välj det företag som bäst passar dig

Sammanfattning

Flyttstädning i Stockholm är en omfattande process som kräver noggrannhet och tid. Genom att följa denna guide kan du säkerställa att varje rum och varje yta i ditt hem är skinande rent inför flytten. En ordentlig städning minskar risken för konflikter mellan köpare och säljare och gör övergången smidigare.

Oavsett om du väljer att göra arbetet själv eller anlita professionell hjälp, är det viktigt att veta vad som ingår och vad som förväntas. Använd RUT-avdraget för att halvera kostnaden och se till att boka din flyttstädning i god tid. Med dessa tips och råd kan du lämna din bostad i toppskick och börja ditt nya kapitel utan stress.

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid har man på sig att klaga på flyttstädning?

Du har två år på dig att reklamera flyttstädningen enligt köplagen. Det är viktigt att agera inom skälig tid efter att du har upptäckt eller borde ha upptäckt felet.

Vad ingår i en professionell flyttstädning?

En professionell flyttstädning inkluderar rengöring av kök, badrum, fönster, golv, dörrar, karmar, och garderober, inklusive fönsterputsning och rengöring av vitvaror som spis, ugn, kyl och frys. Det är viktigt att dessa områden noggrant rengörs för att lämna bostaden i toppskick.

Hur fungerar RUT-avdraget för flyttstädning?

RUT-avdraget ger dig en skattereduktion på 50% av kostnaden för flyttstädning. Du kan dra av det direkt på fakturan och företaget sköter ansökan åt dig.

Vad ska jag förbereda inför flyttstädningen?

Innan flyttstädningen ska du förbereda rengöringsverktyg och produkter, vädra rummen och städa även utrymmen som förråd och källare. Om det är en hyresbostad, se till att boka en förbesiktning för att säkerställa att lägenheten kan hyras ut direkt till en ny kund.

Kan jag beställa extra tjänster vid flyttstädning?

Ja, du kan beställa extra tjänster som fönsterputsning av tredje glaset, rengöring bakom vitvaror och möbelrengöring i möblerade lägenheter mot en extra avgift.

Flyttstadning till bästa priset i Stockholm
Rulla till toppen