Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Vika servetter med servettring

Servetter är ett viktigt element i en elegant dukning vid middagar, bröllop och andra festliga tillfällen. Att vika servetter på ett snyggt och professionellt sätt kan hjälpa till att sätta tonen för en speciell middag och göra gästerna imponerade. En av de mest populära metoderna för att vika servetter är med hjälp av servettringar. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur man viker servetter med servettringar och ge några tips för att göra det extra elegant.

Steg 1: Välj rätt servettringar Det första steget för att vika servetter med servettringar är att välja rätt ringar. Det finns en mängd olika material och stilar att välja mellan, inklusive metall, trä, plast och glas. Det är viktigt att välja ringar som passar din middagsstil och tema.

Steg 2: Välj rätt servettstorlek När du har valt servettringar är det viktigt att välja rätt storlek på servetten. En standardstorlek på servett är 45×45 cm, men mindre servetter kan också fungera bra om du vill skapa en mer subtil effekt. Tänk på hur stora dina tallrikar är och välj en servett som passar proportionerna.

Steg 3: Vik servetten För att vika servetten med en servettring börjar du med att vika den på mitten diagonalt för att skapa en triangel. Därefter viker du den övre spetsen mot mitten och upprepar med den nedre spetsen. Detta skapar en smalare triangel.

Steg 4: Vik servetten igen För att skapa den önskade formen av servetten, viker du den igen längs mitten så att den bildar en smal rektangel. Placera servettringen på den övre tredjedelen av servetten.

Steg 5: Rulla servetten Rulla nu servetten från toppen till botten och placera den sedan i servettringen. Justera servetten efter behov så att den sitter snyggt i ringen.

Tips för en extra elegant look

  • Använd servettringar i metall eller glas för en mer formell känsla.
  • Kombinera två olika färgade servetter för en extra dimensionell effekt.
  • Lägg till en liten dekoration på servetten, som en blomma eller en liten fjäder, för att göra det extra festligt.
  • Använd servettringar som matchar dina tallrikar eller glas för en sammanhängande look.

Att vika servetter med servettringar kan verka som en liten detalj, men det kan verkligen göra en stor skillnad i en middagsdukning. Genom att välja rätt servettringar, servettstorlek och genom att följa stegen för att vika servetten, kan du skapa en elegant och sofistikerad atmosfär vid din nästa middagsbjudning.

För att få till en snygg och enhetlig look kan man välja servettringar som matchar övriga dukningsdetaljer som tallrikar, glas och bestick. Det finns många olika sorters servettringar att välja mellan, allt från enkla metallringar till mer dekorativa och tematiska varianter. En servettring kan även fungera som en fin dekoration på bordsdukningen.

För att använda servettringar behöver man först vika servetten på ett sätt som passar för den specifika servettringen.

Här är några olika sätt att vika servetter med servettringar

  1. Enkel vikning: För en enkel och stilren look kan man helt enkelt vika servetten på mitten och placera den i servettringen. Se till att hörnen på servetten är jämna för en snygg finish.
  2. Rulle: För en annorlunda look kan man rulla servetten och placera den i servettringen. Vik servetten på mitten och rulla den sedan från ena sidan till den andra. Placera sedan rullen i servettringen.
  3. Fjäril: För en mer dekorativ look kan man vika servetten till en fjäril och placera den i servettringen. För att göra en fjäril börjar man med att vika servetten på mitten och sedan vika hörnen mot mitten. Vik sedan servetten på mitten igen så att de två sidorna möts. Vänd på servetten och vik hörnen mot mitten igen. Vänd på servetten igen och vik ut vingarna på fjärilen. Placera sedan fjärilen i servettringen.
  4. Ros: För en romantisk touch kan man vika servetten till en ros och placera den i servettringen. För att göra en ros börjar man med att vika servetten på mitten och sedan vika hörnen mot mitten. Vik sedan servetten på mitten igen så att de två sidorna möts. Vänd på servetten och vik hörnen mot mitten igen. Fortsätt att vika servetten på detta sätt tills hela servetten är vikt. Rulla sedan ihop servetten från ena sidan till den andra och placera den i servettringen.

Att vika servetter med servettringar kan ge din dukning en extra touch av elegans och finess. Genom att välja servettringar som matchar din övriga dukning kan du skapa en snygg och enhetlig look. Med hjälp av några enkla vikningar kan du lätt skapa olika effekter och stilar på dina servetter och bidra till en mer inbjudande bordsdukning.

Vika servetter med servettring
Rulla till toppen