Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Missfärgad vit bh

En vit BH är en klassisk del av garderoben för många kvinnor, men den kan lätt bli missfärgad med tiden. Det kan vara frustrerande att ha en BH som inte längre ser vit ut och som inte känns fräsch. Men det finns några enkla steg du kan ta för att få din BH att se vit och ren ut igen. I den här artikeln kommer vi att titta på vad som orsakar missfärgning av vita BH:ar och hur du kan ta bort fläckar och få din BH att se fräsch ut igen.

Varför blir vit BH missfärgad?

En vit BH kan bli missfärgad av flera olika orsaker. En vanlig orsak är att BH:n tvättas tillsammans med kläder som har starka färger, som mörka jeans eller färgglada tröjor. Färgen från kläderna kan lätt överföras till BH:n och göra den missfärgad. En annan orsak till missfärgning är användning av hudvårdsprodukter som innehåller färgämnen eller oljor, som kan sätta sig på BH:n och göra den missfärgad.

Så här tar du bort fläckar från vit BH

Steg 1: Separera din vita BH från andra kläder när du tvättar den. Tvätta din BH för hand i ljummet vatten med en mild tvål. Om du väljer att tvätta din BH i tvättmaskinen, använd en mild tvättmedel och tvätta den i kallt vatten.

Steg 2: Fyll ett handfat eller en stor skål med ljummet vatten och tillsätt en tesked bakpulver. Rör om tills bakpulvret är löst.

Steg 3: Lägg din vita BH i vattenlösningen och låt den ligga i 30 minuter.

Steg 4: Ta ut BH:n ur vattnet och skölj den i kallt vatten.

Steg 5: Torka din BH försiktigt med en handduk och häng den upp för att torka.

Så här får du din vita BH att se fräsch ut igen

Steg 1: Blanda lika delar citronsaft och vatten i en skål.

Steg 2: Doppa en mjuk trasa i blandningen och gnugga den försiktigt på de missfärgade områdena på BH:n.

Steg 3: Låt BH:n ligga i blandningen i några minuter.

Steg 4: Skölj BH:n i kallt vatten och häng den upp för att torka.

Så här gör du din egen BH-rengöringslösning

Om du vill undvika att köpa dyra BH-rengöringsmedel kan du göra din egen hemmagjorda lösning för att rengöra din BH.

Ingredienser:

Blanda alla ingredienser i en sprayflaska och skaka väl. Spraya lösningen på din BH och låt den verka i 10-15 minuter.

Använd blekmedel

Det finns flera metoder som kan hjälpa till att återställa en missfärgad vit bh till sin ursprungliga färg. En av de enklaste och mest effektiva metoderna är att använda blekmedel, men det är viktigt att vara försiktig och följa anvisningarna noga för att undvika att skada materialet.

För att bleka en vit bh kan du blanda en lösning av blekmedel och vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg sedan bh:n i lösningen och låt den blötläggas i cirka 30 minuter. Skölj sedan noggrant i kallt vatten och tvätta som vanligt.

Alternativa metoder att bleka en missfärgad BH

Om du vill undvika att använda blekmedel kan du prova en av följande alternativa metoder:

  • Blanda bakpulver och vatten till en tjock pasta. Applicera pastan på fläcken och låt den sitta i cirka 30 minuter. Skölj sedan av med kallt vatten och tvätta som vanligt.
  • Blanda lika delar vinäger och vatten i en sprayflaska. Spraya lösningen på fläcken och låt den sitta i cirka 30 minuter. Skölj sedan av med kallt vatten och tvätta som vanligt.
  • Lägg bh:n i en hink med kallt vatten och tillsätt en kopp vitvinsvinäger. Låt bh:n blötläggas i lösningen i cirka en timme. Skölj sedan av med kallt vatten och tvätta som vanligt.

Det är också viktigt att undvika att tvätta vita plagg tillsammans med färgade plagg, eftersom färgämnen kan överföras och orsaka missfärgning. Använd också en mild tvättmedel och undvik att använda för hög temperatur vid tvätt, eftersom det kan orsaka missfärgning och skada materialet.

Genom att ta hand om din vita bh på rätt sätt kan du hålla den fin och fräsch under en längre tid.

Missfärgad vit bh
Rulla till toppen