Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

10 Genialiska städtips för att städa ditt kök på rekordtid!

Köket är en av de mest använda och röriga platserna i hemmet, vilket gör det till en plats som kräver regelbunden städning. Men att städa köket kan vara en tidskrävande uppgift som kan ta upp mycket av din tid och energi. Men oroa dig inte, för här kommer 10 genialiska städtips som hjälper dig att städa ditt kök på rekordtid! Kanske vill du, precis som jag, även minska på andvändandet av kemikalier i hemmet? I så fall har jag några bra städtips för dig!

Använd en dammsugare

Att använda en dammsugare kan vara ett snabbt och effektivt sätt att rengöra golvet i ditt kök. Detta är särskilt användbart för att ta bort smulor och annan matrester som ligger på golvet. Om du har möjlighet att köpa in en robotdammsugare kanske du kan tjäna in mycket tid där. Själv brukar jag köra igång dammsugaren när jag går ut med hunden, och då kan jag ägna mig åt något roligare samtidigt som det blir rent hemma. Det är också värt att nämna, att man inte alls behöver köpa någon värstingmodell för att få det rent. Jag har själv köpt en riktigt billig den här gången. Den har inte så många fineser, men den dammsuger rent och jag slipper lägga så mycket tid på städning. För handen på hjärtat, det finns roligare saker att göra!

Använd en ångmopp

En ångmopp är en annan effektiv lösning för att rengöra golvet i ditt kök. Ångan tar bort smuts och bakterier från golvet, vilket gör att du inte behöver använda kemikalier. Man kör igång ångmoppen och efter en liten stund hör man att den har kommit igång och då kan man köra. Den är otroligt effektiv och även om det inte går snabbare än vad det hade gjort med en ångmopp så kör den utan kemikalier och den får bort mer smuts och bakterier.

Rengör ugnen med citron

Att rengöra ugnen kan vara en tidskrävande uppgift, men det finns en enkel lösning. Skär en citron i hälften och gnugga den på insidan av ugnen. Låt citronen verka i 10-15 minuter och torka sedan rent med en fuktig trasa.

Rengör mikrovågsugnen miljövänligt

Använd en blandning av vinäger och vatten för att rengöra mikrovågsugnen! Mikrovågsugnen kan vara en annan svår plats att rengöra. Men genom att använda en blandning av vinäger och vatten kan du snabbt och enkelt rengöra den. Blanda lika delar vinäger och vatten i en skål och sätt in den i mikrovågsugnen i ca 5 minuter. Torka sedan rent med en fuktig trasa.

Rengör kaffebryggaren med ättika

Att rengöra kaffebryggaren är viktigt för att undvika bakteriespridning. Blanda lika delar vatten och ättika och kör blandningen genom kaffebryggaren. Kör sedan rent vatten igenom bryggaren för att avlägsna eventuell resterande smak.

Använd en gammal tandborste för att rengöra små ytor

Runt kranen blir det ofta kalkbeläggningar och smuts. En gammal tandborste är perfekt för att rengöra små ytor som t.ex. runt kranen. Använd tandborsten tillsammans med en mild rengöringsprodukt för att effektivt avlägsna smuts och bakterier.

Använd en borste med långt handtag för att rengöra bakom spisen

Att rengöra bakom spisen kan vara en svår uppgift. Men genom att använda en borste med ett långt handtag kan du effektivt rengöra ytan och undvika att sträcka på dig.

Använd en citron för att rengöra skärbrädan

Skärbrädan är en annan plats i köket som kan samla på sig bakterier. För att rengöra den på ett naturligt sätt, använd en halv citron och gnugga den över skärbrädan. Låt citronen verka i 5-10 minuter och skölj sedan av med varmt vatten.

Använd en ren disktrasa

Att ha en ren disktrasa är viktigt för att undvika att sprida bakterier runt i köket. Byt ut trasan regelbundet och tvätta den i varmt vatten och tvål för att hålla den ren. När jag har kokat kaffe eller tevatten brukar jag ta den sista slatten i vattenkokaren och tömma över disktrasan. Det gör att disktrasan håller längre och jag slösar inte bort vattnet jag ändå kokat upp liksom.

Använd en ångtvätt för att rengöra ytor och köksredskap

En ångtvätt är en annan effektiv lösning för att rengöra ytor och köksredskap. Ångan tar bort smuts och bakterier utan att behöva använda kemikalier. Detta är särskilt användbart för rengöring av diskbänkar, kranar, skåpsluckor och andra ytor som används regelbundet. En ångtvätt kostar faktiskt inte en förmögenhet. Det är ett väldigt effektivt sätt att rengöra, den tar bort både bakterier och smuts. Det är visserligen inget jag själv gör varje vecka, men köket känns verkligen rent och snyggt när jag kört den.

Sammanfattningsvis är det viktigt att städa ditt kök regelbundet för att hålla det rent och hygieniskt. Genom att använda några av dessa städtips kan du snabbt och enkelt rengöra ditt kök utan att behöva använda kemikalier eller lägga ner för mycket tid och energi. Med lite planering och smarta städtips kan du få ett gnistrande rent kök på rekordtid!

10 Genialiska städtips för att städa ditt kök på rekordtid!
Rulla till toppen