Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Så här enkelt gör du kanderade mandlar

Kanderade mandlar är en läcker och mättande snack som görs genom att koka mandlar tillsammans med socker och vatten till en tjock och glansig sirap. Kanderade mandlar är en gammal svensk tradition som fortfarande är populär att tillverka och äta runt jul. De passar bra som en julgodis eller som en läcker snack att bjuda på när du har gäster.

Hur gör man kanderade mandlar?

Det finns många olika recept på kanderade mandlar, men det grundläggande är att koka mandlar tillsammans med socker och vatten till en tjock och glansig sirap. För att göra kanderade mandlar, börjar du med att sätta en kastrull med vatten och socker på spisen och koka upp. Tillsätt mandlarna och låt dem koka i cirka 10-15 minuter, tills sirapen har tjocknat och mandlarna är täckta med en glansig yta.

När mandlarna är klara, tar du av kastrullen från spisen och låter mandlarna svalna på en plåt. Du kan också tillsätta olika kryddor som kanel eller kardemumma för att ge mandlarna en extra smak. Du kan också använda andra sötningsmedel som honung eller agavesirap i stället för socker, eller tillsätta smak genom att blanda i lite kokossocker eller kakao.

Kanderade mandlar är en läcker och mättande snack som passar bra till julbordet eller som en efterrätt. De är enkla att tillaga och du kan variera receptet efter dina egna smakpreferenser. Så nästa gång du vill bjuda på något gott och enkelt, kan du prova att göra kanderade mandlar – de kommer garanterat att bli en hit!

Så här enkelt gör du kanderade mandlar
Rulla till toppen