Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Läckra brända mandlar – perfekt till julbordet

Brända mandlar är en gammal svensk tradition som fortfarande är populär att tillverka och äta runt jul. De görs genom att rosta mandlar i en ugn eller på en spisplatta, och sedan täcka dem med socker och eventuellt kryddor som kanel och kardemumma. Brända mandlar är en läcker och mättande snack som passar bra till julbordet eller som en efterrätt.

Det finns många olika sätt att tillaga brända mandlar på, och du kan variera receptet efter dina egna smakpreferenser.

Hur gör man brända mandlar?

Enklast är att rosta mandlarna i en ugn, men du kan också rosta dem på en spisplatta om du föredrar det. För att rosta mandlarna i ugnen, börjar du med att sätta ugnen på 150-200 grader. Lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills de har fått en gyllenbrun färg.

När mandlarna är rostade, täcker du dem med socker och eventuellt kryddor som kanel och kardemumma. Du kan också använda andra sötningsmedel som honung eller agavesirap, eller tillsätta smak genom att blanda i lite kokossocker eller kakao. Rör om mandlarna tills de är täckta med socker och kryddor, och låt dem svalna på en plåt.

Brända mandlar kan också göras med olika smaker, såsom choklad, apelsin eller mint. För att göra chokladbrända mandlar, kan du tillsätta lite kakao i sockerblandningen. För att göra apelsinbrända mandlar, kan du tillsätta lite apelsinsaft och rivet apelsinskal i sockerblandningen. För att göra mintbrända mandlar, kan du tillsätta lite mynta i sockerblandningen eller blanda i lite myntaessens.

Brända mandlar är en läcker och mättande snack som passar bra till julbordet eller som en efterrätt. De är enkla att tillaga och du kan variera receptet efter dina egna smakpreferenser. Så nästa gång du vill bjuda på något gott och enkelt, kan du prova att göra brända mandlar – de kommer garanterat att bli en hit!

Läckra brända mandlar – perfekt till julbordet
Rulla till toppen