Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Vad ska man packa i en picknickkorg?

En picknick brukar vara roliga eftersom det brukar vara trevligt att komma ut i naturen en stund. Men kom ihåg att du inte är hemma, och du kommer inte att kunna komma åt alla föremål du brukar använda, vilket kan göra det svårt. Men det är lätt hänt att smörgåsarna blir blöta eller maten förstörd. Så om du ser fram emot att ta med familj och vänner ut på en picknick fri från besvikelser och misstag gäller det att förbereda den noga.

Så vad ska man då lägga i en picknickkorg? Det kan vara bra att packa ner en filt, dekorationsföremål, leksaker, och insektsspray. Du behöver också ha med saker som tallrikar, solkräm, pappershanddukar, våtservetter och första förband. Ja, och så mat och dryck förstås!

Men det finns mer som du absolut inte får glömma att ta med, så låt oss gå närmre in på det här!

Oavsett om du planerar att ta bilen till picknickstället eller gå, så bör du ha med alla nödvändiga saker för att göra picknicken lyckad.

Att glömma småsaker kan vara förödande för picknicken. Allt som behövs för att lyckas med picknicken är organisation och kanske en checklista för att picknicken ska bli lyckad. Det gäller verkligen att man får med sig allt man behöver i picknickkorgen.

Vad Man Ska Lägga I En Picknickkorg?

En Picknickfilt

Om det inte finns några picknickbord där ni ska äta är det bra att ha med sig filtar att sitta på. Alla filtar duger, oavsett storlek form eller material. Men tänk på om ni ska sitta på stranden, eller där gräset är fuktigt kan det vara bra att ha en picknickfilt med plastad undersida. I övrigt kan du använda dukar, lakan eller till och med ett gammalt täcke som underlag att sitta på på picknicken. Läs mer och beställ

Tallrikar, Redskap, Glas Och Servetter

Vill du ge din picknick en unik känsla? Då behöver du ha en ordentlig dukning, även om ni inte är hemma. Så din picknickkorg måste innehålla lämpliga tallrikar och glas. Beroende på vart ni ska hålla picknicken och hur formell du har tänkt att din picknick ska vara behöver du porslin, kristallglas, bestick och serveringsbestick. Glöm inte ta med bestick att lägga upp med, eftersom det kan vara svårt att servera t.ex. potatissallad med plastbestick. Läs mer och beställ

Engångstallrikar

Eller så väljer du den mer avslappnade stilen med engångstallrikar, engångsbestick, engångsmuggar osv. Läs mer och beställ

Korkskruv Och En Flasköppnare

Det finns många flaskor som går att öppna med bara handkraft, men om du har tänkt bjuda på något att dricka som en flaska vin eller läskflaskor, kom ihåg att ta med korkskruv och flasköppnare. Att inte ha med korkskruv skulle förstöra picknicken för er. Läs mer och beställ

Hälsosam frukost, lunch, middag och mellanmål

Det spelar ingen roll om du är på utflykt eller hemma, du behöver fortfarande få i dig mat med jämna mellanrum. Din picknick korg bör därför innehålla mat av något slag, frukost, lunch middag, och kanske mellanmål.

Bra mat att ha i picknickkorgen är sallad, grönsaker, hårdkokta ägg, färsk frukt, pålägg, muffins, smörgåsar, köttbullar, desserter, delikatesskorvar, osv. Men glöm heller inte bort att ta med något att dricka, kaffe, saft, läsk, vin, mjölk eller vatten.

Skärbräda och en kniv

Om du inte i förväg skär upp frukt och sallader kan det vara bra att ta med även kniv och skärbräda i picknickkorgen. Att ha kniv och skärbräda med gör att du kan skära upp saker som charkuterier, frukt, grönsaker, ost eller bröd. Om du kan skära upp brödet på plats hjälper det dig att undvika blött bröd. Det enda du behöver tänka på då är att ta med kylda färskvaror, istället för hela smörgåsar. Läs mer och beställ

Kylväska eller picknickkorg

Du inte vill hamna i en situation där du upptäcker att maten i din korg har blivit förstörd. Det är värsta mardrömmen när man ska ut på picknick. För att undvika den besvikelsen använder du kylklampar eller en termos i picknickorgen. Är det lång tid innan maten ska ätas kan det till och med vara bra med isolerad picknickkorg eller kylväska. Läs mer och beställ

Kylklampar eller termos

Se till att du packar ner maten tillsammans med tillräckligt många kylklampar för att hålla den kyld tills dess att du serverar den. På samma sätt, när du tagit med dig varm mat, är en mattermos viktig för att hålla den på en säker temperatur på 60 grader.

All mat som förvaras under den rekommenderade temperaturen kan bli förstörd, vilket leder till matförgiftning. Så håll dig på den säkra sidan och undvik sådana scenarier på din picknick. Ha tillräckligt med kylklampar och en termos.

Matbehållare

Tumregeln när det gäller en picknick är att hålla sig till enkla maträtter och mat som inte behöver hålla en speciell temperatur. Välj mat som inte är ömtålig och som är lätt att packa. När du ska lägga ner maten i picknickkorgen, välj en matbehållare med ett tättslutande lock och försök att undvika dragkedjeförsedda påsar, aluminiumfolie och plastfolie. Genom att du använder styva behållare kommer du skydda livsmedel som är ömtåliga och mjuka, som till exempel smörgåsar och uppskuren frukt. En matlåda är också spillsäker och förhindrar att något spills ut och skadar andra föremål i picknickkorgen. Läs mer och beställ

Pappershanddukar och våtservetter 

Pappershanddukar och våtservetter är en perfekt att ta med på din picknick. De är lätta att packa ned och sedan kasta när de är använda. De är idealiska när man ska rengöra spill och ta bort smuts och fläckar. Babyservetter kan också fungera som handdesinfektion för att tvätta av händerna innan man äter.

Fryst vattenflaska

Du kan även lägga ner en frusen vattenflaska i din picknickkorg om det är under sommarhalvåret. Även om kylklampar är nödvändigt för att hålla maten kyld när det är varmt ute, så tar de mycket plats i picknickkorgen. Att även packa frysta vattenflaskor har två syften.

De kommer att hålla din mat och de som finns i korgen svalt, och när de smälter har ni kallt vatten att släcka törsten med. Det smarta är att de inte tar upp något extra utrymme i korgen.

Men kom bara ihåg att lämna lite utrymme kvar i flaskan när du fryser den, så att vattnet kan expandera. Det är viktigt när du fryser in flaskor, så att de inte exploderar av trycket.

Dekorationsföremål

Även om ni är på den perfekta platsen för en picknick, kanske du vill ha med dig några dekorationsföremål. Kanske är det en romantisk picknick tillsammans med din älskling? Då kan du förhöja stämningen med några blommor, ljus och tändare. (se bara till att ha koll på eventuella eldningsförbud och se till att du eldar säkert) När du använder stearinljus, var noga med att hålla nere lågorna och kom ihåg att de måste vara helt släckta innan du packar ihop och lämnar platsen. Även en liten låga kan vara farlig och kan leda till bränder. Läs mer och beställ

Solskydd

Att vara utomhus är mysigt och man kan njuta av både varma temperaturer och svala vindar under picknicken. Men solens strålar kan bränna. Så för att göra picknicken till en trevlig händelse är det bra att tänka på att ta med sig solskyddsmedel också. På en picknick händer det ju ofta att man sitter där i solen några timmar.

Paraplyer och solskydd är bra att ha för att skydda mot solens strålar och undvika hudskador.

Insektsspray

Att ha picknick utomhus är trevligt, men det kan också göra att du stöter på massa insekter. Insekter kan vara irriterande och kan göra att du inte alls kan njuta av picknicken så som du tänkt dig.

För att minimera insektsbett, packa även ner en insektsspray i korgen. Då är du förberedd om platsen visar sig vara full av mygg.

Första Hjälpen Tillbehör

Oavsett tillfälle eller plats är en första hjälpen-låda ett måste i din picknickkorg. Oavsett om det bara är en dag ute i den lokala parken eller att vandra i bergen, händer olyckor överallt. Grundläggande första hjälpen-tillbehör som bandage, plåster, tryckförband hydrokortisonkräm och Alvedon är viktiga och kan hjälpa till att hålla en händelserik dag fantastisk. Läs mer och beställ

Mini Kryddor

Att släpa med sig en stor flaska ketchup, eller kryddor hemifrån kan vara tråkigt och kanske inte ett så effektivt sätt att använda utrymmet i picknickkorgen. Använd istället de små kryddpåsarna som du får med hämtmaten och lägg dem i picknickkorgen istället. Ketchup finns att köpa i småflaskor om man vill spara plats.

Detta sparar utrymme och hjälper dig att undvika att bära tyngre och större flaskor på din picknick.

Kryddor kan tyckas vara småsaker, men de kan göra mycket för att göra din picknick till en riktig succé. Med mat som grillad kyckling, sallad och coleslaw kommer salt och peppar vara en viktig del av din picknick.

Att ta med små behållare för kryddor (eller ta med små kryddpåsar) är en betydelsefull del av picknicken. Det kommer ge maten den utsökta smak som alla längtar efter på en picknick.

Kamera

Varför inte föreviga den här stunden. Att ta foton är ett sätt att bevara våra minnen från en händelserik dag med vänner eller släktingar. För att behålla den nostalgiska stämningen i framtiden, se till att du tar med en kamera på picknicken. Polaroiden har fått ett uppsving, och de är ett utmärkt sätt att ta bilder, eftersom de kan skrivas ut direkt. Använder du mobiltelefonen kommer du kanske också ha nytta av att ha med en powerbank, eftersom batterier tenderar att ta slut ganska snabbt. Läs mer och beställ

Kökshandduk

Även om pappershanddukar och babyservetter är bra eftersom och lätta lätta att packa, är även kökshanddukar utmärkta att ha med. De kan tjäna flera syften. De är robusta och erbjuder mer mångsidighet. Kom ihåg att om du är utomhus är det omöjligt att helt slippa insekter. Men om du har med en kökshandduk kan du använda den att täcka över maten. En kökshandduk kan också användas för att linda runt flaskorna som extra skydd. Den kan också användas att torka med om man spiller mycket. Läs mer och beställ

Spel, Lekar och Aktiviteter

En picknick är vanligen fokuserad på mat och ätande. Men om man har barn med, ja, då är det viktigt att ha i åtanke att de lätt får spring i benen efter maten, så det kan vara bra att ha några leksaker med sig eller förbereda några aktiviteter.

Leksaker som drakar och bollar är utmärkta att ha med på en picknick.

Att ha med några leksaker i korgen kan hjälpa dig att sysselsätta barnen under dagen. Även ett block och färgkritor kan vara bra att ta till. De hjälper dig att få koppla av en stund, vilket säkert var syftet med att åka på utflykt.

Soppåse

Soppåsar är nog den mest förbisedda delen när människor ger sig ut i naturen. De är lika viktiga att ha i picknickkorgen som mat. Att lämna din picknickplats ren är viktigt. Att ha en soppåse hjälper dig att plocka upp skräp, och matrester.

När det är dags att lämna picknickplatsen gör soppåsar att städningen blir enklare. Soppåsarna kan användas till mer än bara skräp. De kan även användas till att lägga ner smutsiga tallrikar, bestick och glas som du ska ta med hem och diska.

Tandpetare eller grillpinnar

Du vill heller inte glömma att packa tandpetare eller grillpinnar i picknickkorgen, speciellt om maten du har med innehåller mycket småbitar.

Om du har grillpinnar eller tandpetare kan man använda det att ta mat som t.ex. köttbullar, oliver, melon och pickles.

De är mer presentabla och trevliga än att använda fingrarna att äta med.

Vill du göra det hela ännu mer elegant kan du satsa på återanvändbara cocktailgafflar. De ger en elegant look till ditt picknickbord.

Relaterade inlägg

Hur gör man en picknickkorg?

Källor

https://www.southernliving.com/food/how-to-pack-a-picnic

https://foodal.com/kitchen/general-kitchenware/guides-general-kitchenware/picnic-essentials/

https://www.autostraddle.com/27-recipes-to-pack-your-perfect-picnic-basket-288526/embed/#?secret=CV2d5kVrcl#?secret=7UqVTA9LH5

https://www.thespruce.com/top-supplies-for-picnics-1197628

https://www.mentalfloss.com/article/81625/15-things-always-pack-picnic

Vad ska man packa i en picknickkorg?
Rulla till toppen