Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Kosher salt

Har du ett recept som kräver kosher och är nyfiken på vad som gör korshersalt annorlunda i jämförelse med annat salt? Kosher har bättre struktur, smak och brukar vara kockarnas eget val. Koshersalt är hälsosammare, smakar mycket bättre och gör att din maträtt kommer att smaka som perfekt. Men låt mig förklara varför kosher är bättre och hur du kan använda det för att ersätta ditt vanliga salt.

Varför Kosher Salt är bättre?

Kosher salt kommer från saltavlagringar i saltgruvor från en djup grotta under jorden, eller havsvatten som torkat, och efterlämnat natriumklorid i form av kristaller. Kosher salt kommer från större och råare kristaller. Kosher salt är inte jodberikat. Att lägga den på maten kommer att förbättra smaken.

Var har kosher salt fått sitt namn?

Kosher salt ser ut som flagor och det skördas annorlunda än andra salter. Kristallerna från kosher-saltet är små ihåliga pyramidformer. Kosher Salt får sitt namn från den judiska traditionen att ”koshera” deras kött. De var tvungna att döda sina djur på ett visst sätt, vilket också innebar att de var tvungna att tömma allt blod ur köttet. När judarna förberedde sitt kött för konsumtion, använde de kosher salt för att dra ut blodet. Nu började handlarna marknadsföra detta salt som Kosher Salt. Nu är en del salt certifierat kosher, eftersom en rabbinorganisation godkänt det.

Vad är det för skillnad mellan koshersalt och bordssalt?

Även om dessa salter kommer från samma kemiska element, är de olika sorter, struktur och densitet. Salterna har också en betydande inverkan på hur man använder dem i sitt kök. Att tänka på bordssalt är mycket saltare än kosher salt.

Koshesalt

Kosher salt är inte så komprimerat. Det är mindre raffinerat än ditt vanliga bordssalt. Kosher salt kommer vanligtvis från saltavlagringar från en grotta under jorden och ibland från förångat havsvatten. Kosher saltflingor är mycket lättare att hålla och lätt att fördela jämnt. Denna typ av salt löser sig lätt i vatten. Diamantkristall är det bästa kosher-saltet eftersom dess mjuka, ihåliga kristaller är lätta att krossa. Läs mer och beställ

Bordssalt

Bordssalt är från natriumklorid, som kommer från saltavlagringar under jord. Alla andra mineraler eller föroreningar tas sedan bort. Bordssaltet är som du vet nästan som pulver med små fina jämnt formade korn. Bordssalt har mycket smak, så du behöver inte använda så mycket för att få det att smaka. Till vissa bordssalt tillsätts jod, vilket betyder att det har fyllts med kalium, eller det kan också innehålla kalciumsilikat, som är ett antiklumpningsmedel. Läs mer och beställ

Havssalt

Havssalt vanligtvis små klara kristaller. Dessa kristaller kan vara känsliga och grova. Havssaltflingor kommer från förångat havsvatten. Det finns alla sorters salt över hela världen. Havssalt är det minst raffinerade och mångsidiga, det används vanligtvis för kryddning, men är dyrare. Läs mer och beställ

När använder man koshersalt?

Koshersaltets konsistens gör det lättare att ta en nypa medan du lagar mat. Det är lättare att strö över maten än vanligt salt. Kosher salt bör vara varje kockens viktigaste vapen i köket. Jodberikat bordssalt lämnar ofta en obehaglig smak på din maträtt. Havssalt har en väldigt intensiv smak vilket gör den olämplig att använda för att krydda i grytorna med. Kosher salt har en ren och mindre intensiv smak, vilket gör det bättre för att krydda den perfekta maträtten. Det är också fantastiskt att ha på middagsbordet och utmärkt att ha när du vill krydda kött, soppa, sallad eller till och med popcorn. Det kan också användas i bakning, eller om du känner för att ha barbecue passar koshersaltet bra. Kosher salt är perfekt för att steka kött. Dess korn är lätta att nypa och strö över måltiden. Det som gör den så perfekt är att den inte har något klumpförebyggande medel. När du väljer kosher salt, vill du se till att det inte har några tillsatser.

Kan man byta ut korshersalt, i receptet, mot något annat?

Du vill använda vanligt salt istället för koshersalt i receptet tar du hälften så mycket som du skulle använt av kosher saltet. Tänk på att ditt bordssalt tar mycket längre tid att lösa upp och kan också ge din maträtt en metallsmak. Bordssalt kan alltså användas för att ersätta koshersalt, men det blir inte lika gott.

Rosa Himalayasalt är perfekt för en ersättning; det är grovt, precis som kosher salt, och det är mycket hälsosammare med en mjuk mild smak och 84 spårmineraler.

Om du måste använda andra salter, behöver du mäta upp mängden noga. Om ditt recept kräver en halv tesked, måste du använda 0,5 till 0,75 tesked bordssalt.

Om du behöver använda betningssalt och receptet kräver kosher salt. För varje tesked kosher salt kan du använda 1,25 till 1,5 tsk betningssalt. Om du har kosher salt och vill beta, vill du väga upp det till 220 gram.

Är kosher salt dyrt?

Du kan också köpa ett paket med två av Diamond Crystal för $ 19,99 på Amazon. Spice Lab Himalayasalt för $ 8,95 på Amazon. Morton kan vara billigare, men dessa två märken har skillnad i flingstorlek. Morton krossade sina saltkristaller när Diamond-kristallen har andra processer. När du kommer ner till det, motsvarar två teskedar Diamond Crystal en tesked Morton, vilket gör Morton ganska salt. Om du har en maträtt som kräver en stor mängd salt kommer Diamond Crystal att vara din favorit. Morton kommer att göra din maträtt för salt, så om du kan spendera några extra dollar på ditt salt så ska du göra det. Ta en nypa salt och strö över din biff, sallad, potatismos, eller kanske till och med din barbecue-sås. Dina måltider blir nu husets samtalsämne!

Vart får man tag i koshersalt i Sverige?

Att hitta korshersalt i Sverige kan vara lite knepigt, men det går att beställa från Amazon, men bara frakten går då på $ 90. Men du kan även hitta det hos Tasty America och Coopers Candy. Jag skulle vilja påstå att det är ganska svårt att få tag på i Sverige, jag fick leta en stund för att hitta några som sålde kosher salt i Sverige.

Jag hoppas att jag stillat din nyfikenhet också, själv ska jag beställa koshersalt och testa i matlagningen!

Kosher salt
Rulla till toppen