Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Få rent träskärbrädan

En träskärbräda är en ovärderlig hjälp i köket, men den kan lätt bli smutsig och stänkig med matrester och bakterier. Det är därför viktigt att rengöra den regelbundet för att hålla den i bra form och säker att använda.

Det finns många olika sätt att få rent en träskärbräda, men här är några enkla steg du kan följa:

  1. Börja med att tvätta skärbrädan med hett vatten och en skrubbborste för att få bort eventuella matrester och bakterier. Se till att täcka hela brädan, även kanterna.
  2. Om brädan är extra smutsig kan du låta den stå i blöt i ljummet vatten med lite diskmedel i några minuter. Detta hjälper till att lösa upp eventuella fastsittande matrester.
  3. Skölj skärbrädan noga under rinnande vatten och torka av den ordentligt med en mjuk, fuktig trasa eller handduk.
  4. Om du vill desinficera skärbrädan kan du torka den med lite sprit eller vinäger innan du torkar av den. Detta hjälper till att döda eventuella bakterier och förhindra spridning av sjukdomar.
  5. Låt skärbrädan torka i luften innan du ställer den undan.
  6. För att göra träskärbrädan riktigt ren kan du efter att du diskat den strö över grovt salt och skrubba den. Se till att den är täckt med salt. Låt det hela stå en stund. Sedan är det bara att diska av skärbrädan igen och torka torrt. Saltet tar död på bakterierna. Så nu är skärbrädan så ren den kan bli, även om det inte syns något skillnad.

Hur gör man med en sliten skärbräda?

Om skärbrädan är torr och sprucken kan du använda träolja för att återfukta och skydda ytan. Massera oljan jämnt över brädan med hjälp av en mjuk, fuktig trasa och låt den sitta i några minuter för att ge träet tid att suga upp oljan. Torka sedan av skärbrädan för att ta bort eventuell överflödig olja.

Genom att följa dessa enkla steg kan du få din träskärbräda att se ut som ny och hålla den i bra form. Och genom att rengöra den regelbundet kan du också förhindra spridning av bakterier och sjukdomar, vilket är viktigt för din och din familjs hälsa.

Det är viktigt att rengöra skärbrädan regelbundet för att hålla den i bra form!

Relaterade inlägg

Skärbräda så håller du den i god form

Få rent träskärbrädan
Rulla till toppen