Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Naturliga sätt att få bort smuts och fett från ugnsplåtar

Det finns olika sätt att rengöra ugnsplåtar beroende på hur mycket smuts och fett som har ansamlats på dem. Här är några förslag på hur du kan göra. Om plåtarna är väldigt smutsiga kan du behöva använda flera av de här metoderna för att få bort allt fett och smuts.

Det är viktigt att rengöra ugnsplåtarna regelbundet eftersom fett och smuts kan bygga upp sig och orsaka rök och lukt när du använder ugnen. Det kan också orsaka brand om smutsen tänder eld.

Om plåtarna är väldigt smutsiga kan du behöva låta dem ligga i diskbaljan eller med bikarbonat eller potatismjölet i längre tid för att få bort allt fett och smuts. Du kan också behöva skrubba lite extra med en borste eller en svamp.

Hur rengör man plåtar

Använd diskmedel och varmt vatten

Lägg ugnsplåtarna i en diskbalja och tillsätt diskmedel och varmt vatten. Låt dem ligga i en stund så att fett och smuts löser sig. Skrubba sedan plåtarna med en rengöringsborste eller en svamp och skölj av dem. Läs mer och beställ

Använd bikarbonat

Bred ut bikarbonat på plåtarna och tillsätt lite vatten så att det blir en pasta. Låt det verka i en timme eller över natten, skrubba sedan plåtarna med en skurborste eller en svamp och skölj av dem. Läs mer och beställ

Använd ättika

Blanda vatten och ättika i lika delar och lägg ugnsplåtarna i en balja med blandningen. Låt dem ligga i en stund och skrubba sedan plåtarna med en rengöringsborste eller en svamp och skölj av dem. Läs mer och beställ

Använd potatismjöl

Sprinkla potatismjöl över ugnsplåtarna och tillsätt lite vatten så att det blir en pasta. Låt det verka i en timme eller över natten, skrubba sedan plåtarna med en skurborste eller en svamp och skölj av dem. Läs mer och beställ

Det är också en bra idé att torka av plåtarna när du har tagit dem ur ugnen efter varje användning. Detta kan förhindra att fett och smuts hinner sätta sig på dem och göra dem svårare att rengöra senare.

Glöm inte att skydda dina händer när du rengör ugnsplåtarna, särskilt om du använder ättika eller andra kemiska rengöringsmedel. Använd gärna handskar för att skydda huden.

Naturliga sätt att få bort smuts och fett från ugnsplåtar
Rulla till toppen