Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hemgjord glass: Hemliga recept för den ultimata glassupplevelsen!

Hemgjord glass är en underbar sommar lyx, och det är inte svårt att göra den själv. Med en enkel glassmaskin kan du skapa hälsosamma, goda glassar som är anpassade efter dina egna smakpreferenser.

Ingredienser hemmagjord glass

Här är ett enkelt recept på hemgjord glass

  • 4 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 2 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Häll grädden i en stor skål och vispa med en elvisp tills det bildas mjuka toppar.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljextrakt och vispa tills allt är väl blandat.
  3. Häll blandningen i en lämplig behållare och täck med plastfolie.
  4. Låt glassen stelna i frysen i minst sex timmar, eller över natten.
  5. Servera glassen med dina favorittillbehör och njut!

Detta är bara ett enkelt grundrecept på hemgjord glass. Du kan också experimentera med olika smaker och tillsättningar, som färska bär, choklad, krossade kex eller nötter, för att skapa din egen unika glass. Var kreativ och ha kul med att skapa din egen glass hemma!

Hemgjord glass med jordgubbar och basilika

Här är ett annat recept på hemgjord glass, denna gång med smak av jordgubbar och basilika:

  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,5 dl jordgubbspuré (gjord genom att mixa färska jordgubbar)
  • 3 msk färsk basilika, finhackad

Instruktioner

  1. Häll grädden och mjölken i en stor skål och vispa med en elvisp tills det bildas mjuka toppar.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljextrakt och vispa tills allt är väl blandat.
  3. Rör försiktigt i jordgubbspurén och basilikan.
  4. Häll blandningen i en lämplig behållare och täck med plastfolie.
  5. Låt glassen stelna i frysen i minst sex timmar, eller över natten.
  6. Servera glassen med färska jordgubbar och eventuellt några färska basilikablad på toppen.

Hemgjord glass med björnbär

Här är ett enkelt och läckert recept på hemgjord glass med björnbär:

  • 4 dl färska eller frysta björnbär
  • 2,5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Mixa björnbären i en mixer eller matberedare tills det bildas en slät puré.
  2. Häll purén i en stor skål och tillsätt grädden, kondenserad mjölk och vaniljextrakt. Vispa med en elvisp tills allt är väl blandat.
  3. Häll blandningen i en lämplig behållare och täck med plastfolie.
  4. Låt glassen stelna i frysen i minst sex timmar, eller över natten.
  5. Servera glassen med några färska björnbär på toppen.

Hemgjord rom-russin glass

Här är ett recept på hemgjord glass med smak av rom-russin:

  • 1 dl russin
  • 1/2 dl mörk rom
  • 4 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 2 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Lägg russinen i en skål och häll över rommen. Låt stå i minst 30 minuter så att russinen suger åt sig rommen.
  2. Häll grädden i en stor skål och vispa med en elvisp tills det bildas mjuka toppar.
  3. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljextrakt och vispa tills allt är väl blandat.
  4. Rör i russin och rom i blandningen.
  5. Häll blandningen i en lämplig behållare och täck med plastfolie.
  6. Låt glassen stelna i frysen i minst sex timmar, eller över natten.
  7. Servera glassen med några extra russin och eventuellt en skvätt rom på toppen.

Att göra egen glass hemma

Det finns många olika recept på hemgjord glass, men de allra enklaste glassarna görs på grädde, mjölk och socker. Du kan också använda tjock grädde eller kondenserad mjölk för en extra len och krämig glass. Andra vanliga tillsatser inkluderar smaker som vanilj, choklad, karamell och jordgubbar.

För att göra hemgjord glass behöver du en glassmaskin, mixer eller en stavmixer. Börja med att blanda samman de lite mer torra ingredienserna, som socker, honung, och eventuella tillsatser som kakao eller vaniljpulver. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna, som mjölk och grädde, och mixa ihop allt.

Olika glassmaskiner har olika kapacitet, så du behöver läsa i instruktionen till just din maskin hur mycket vätska du kan hälla i. Glass är jättegott, men häller man i för mycket vätska klarar inte glassmaskinen att frysar ner allt och det löst eller flytande.

Häll sedan smeten i glassmaskinen och starta den enligt tillverkarens anvisningar. Låt den gå tills glassen har den konsistens du önskar, vanligtvis 30-60 minuter.

Det finns också många sockerfria och laktosfria alternativ för dem som vill ha en nyttigare glass. Du kan till exempel ersätta mjölk och grädde med mandelmjölk, havremjölk eller kokosmjölk, och använda sötningsmedel som honung, agave eller kokossocker i stället för socker. Du kan också använda frukt som banan eller avocado för att skapa en len och krämig glass utan grädde.

Tips på smaksättning av hemgjord glass

Några förslag på smaksättning av din glass är: lakritspulver, polkagrisar, romrussin, kiwi, apelsin, lime, citron, banan, blåbär, hallon, jordgubb, vinbär, choklad, kaffe, osv.

Hemgjord glass är en härlig sommarsnack som är lätt att göra själv och anpassa efter dina egna smaklökar. Med lite kreativitet och lite övning kan du skapa hälsosamma, goda glassar som alla i familjen kommer att älska.

Relaterade inlägg

Vattenmelon glass

Hemgjord glass: Hemliga recept för den ultimata glassupplevelsen!
Rulla till toppen