Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Ta bort fläckar på marmor

Det har blivit väldigt poppis att använda marmor till både möbler, diskbänkar och fönsterbänkar. Vi marmor är jättesnyggt, men det blir också fläckar väldigt lätt. Här hittar du några metoder för få bort fläckar.

Få bort svåra fläckar

Om man inte får bort fläcken på vanligt sätt kan man göra ett omslag. Då kan man använda t.ex. pappershanddukar eller något annat absorberande material. Man fuktar dem med något medel för att ta bort fläcken. Sedan låter man omslaget ligga på fläcken. Att få bort fläckar på marmor kan ta flera dagar. Använd sedan lite vatten för att torka upp medlet och torka sedan underlaget torrt.

Lätta fläckar på marmor

Enkla fläckar på marmor får du bort med ljummet vatten på en svamp. Svampen ska bara vara lite fuktig och sedan ska marmorn torkas med en torr trasa. Det är alltid enklast att få bort fläcken när den är helt ny.

Väteperoxid för att få bort fläckar på marmor

Är det en ljus marmor kan du använda väteperoxid för att få bort fläckar. Fukta en pappershandduk med väteperoxid. Sedan kan du lämna pappershandduken på fläcken i några dagar. Sedan sköljer du och torkar området med en torr trasa. Väteperoxid kan du hitta på apoteket.

Har du fått olja på marmorn?

Täck över fläcken med majsena mjöl och lämna det där i ett dygn. Sedan kan du tvätta av fläcken med diskmedel och vatten. Torka med en torr och mjuk trasa.

Ta bort fläckar på marmor
Rulla till toppen