Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Så här får du bort stearin från alla ytor

Stearin är en typ av fett som ofta används för att göra ljus. Det kan vara svårt att få bort stearin från olika ytor, men det finns några metoder som kan hjälpa.

Stearinfläckar – så löser du dem på bästa sätt

 1. Värma upp stearinen. Stearin blir mjukare och lättare att torka bort när den värms upp. Du kan försöka värma upp stearinen genom att hålla en hårtork eller en fön nära ytan. Var försiktig så att du inte bränner ytan eller dig själv.
 2. Använd en fettlösare. Det finns speciella fettlösare som är avsedda för att ta bort fett och olja från olika ytor. Följ anvisningarna på förpackningen och se till att du har rätt skyddsutrustning, såsom handskar och andningsmask.
 3. Använd en rengöringsmedel. Det finns många olika rengöringsmedel som är avsedda för att ta bort fett och olja från olika ytor. Välj ett medel som är lämpligt för den yta du vill rengöra.
 4. Använd varmt vatten och diskmedel. Ett annat sätt att få bort stearin är att använda varmt vatten och diskmedel. Blanda en lösning av varmt vatten och diskmedel och applicera på stearinen. Använd en svamp eller en trasa för att gnugga på ytan tills stearinen har lösts upp. Torka av ytan med en fuktig trasa eller svamp.
 5. Använd bakpulver. Bakpulver är en naturlig rengöringsmedel som kan vara effektivt för att ta bort stearin. Blanda bakpulver med lite vatten till en pasta och applicera på stearinen. Låt pastan verka i några minuter innan du torkar bort den med en fuktig trasa.
 6. Använd ättika. Ättika är en naturlig rengöringsmedel som kan vara effektivt för att ta bort stearin. Applicera ättika på stearinen och låt den verka i några minuter. Torka bort ättikan med en fuktig trasa.
 7. Använd alkohol. Alkohol är en annan naturlig rengöringsmedel som kan vara effektivt för att ta bort stearin. Applicera alkohol på stearinen och låt den verka i några minuter. Torka bort alkoholen med en fuktig trasa.
 8. Använd citronsyra. Citronsyra är en naturlig rengöringsmedel som kan vara effektivt för att ta bort stearin. Blanda citronsyra med lite vatten och applicera på stearinen. Låt lösningen verka i några minuter innan du torkar bort den med en fuktig trasa.

Hur får man bort stearin från kläder?

Här är några tips på hur du kan få bort stearin från kläder:

 1. Värma upp stearinen. Stearin blir mjukare och lättare att torka bort när den värms upp. Du kan försöka värma upp stearinen genom att hålla en hårtork eller en fön nära ytan. Var försiktig så att du inte bränner kläderna eller dig själv.
 2. Använd en fettlösare. Det finns speciella fettlösare som är avsedda för att ta bort fett och olja från olika ytor, inklusive kläder. Följ anvisningarna på förpackningen och se till att du har rätt skyddsutrustning, såsom handskar och andningsmask.
 3. Använd varmt vatten och diskmedel. Ett annat sätt att få bort stearin från kläder är att använda varmt vatten och diskmedel. Blanda en lösning av varmt vatten och diskmedel och applicera på stearinen. Använd en svamp eller en trasa för att gnugga på ytan tills stearinen har lösts upp. Torka av ytan med en fuktig trasa eller svamp.

Hur få bort stearin från duken?

Det bästa sättet att ta bort stearin från en duk är att ta till ett gammalt husmorstips. Använd ett hett strykjärn, hushållspapper och lite tålamod och fläcken är borta. Placera pappret på stearinfläcken och stryk med det varma strykjärnet ovanpå pappret. När stearinet smälter kommer hushållspappret att suga upp det.

Hur får man bort stearin från ett bord?

Det finns flera sätt att få bort stearin från ett bord:

 1. Använd en fuktig trasa och lite diskmedel. Gnugga försiktigt över stearinet tills det börjar lösas upp. Torka sedan av bordet med en torr trasa.
 2. Använd en kopparskrapa eller en skrapa av plast för att skrapa bort det mesta av stearinet. Var försiktig så att du inte skadar bordsskivan.
 3. Använd ättika eller citronsyra för att lösa upp stearinet. Blanda en del ättika eller citronsyra med två delar vatten och torka över stearinet med en fuktig trasa. Torka sedan av bordet med en torr trasa.
 4. Använd en specialprodukt för att ta bort stearin. Det finns olika produkter på marknaden som är avsedda för att ta bort stearin och annan fettfläckar. Följ anvisningarna på förpackningen för att använda produkten.

Oavsett vilken metod du väljer, var försiktig så att du inte skadar bordsskivan. Tvätta alltid av bordet med en fuktig trasa och diskmedel efter att du har fått bort stearinet, så att du tar bort alla rester av rengöringsmedel.

Hur får man bort stearin från golv?

Det finns flera sätt att få bort stearin från ett golv:

 1. Använd en fuktig trasa och lite diskmedel. Gnugga försiktigt över stearinet tills det börjar lösas upp. Torka sedan av golvet med en torr trasa.
 2. Använd en kopparskrapa eller en skrapa av plast för att skrapa bort det mesta av stearinet. Var försiktig så att du inte skadar golvet.
 3. Använd ättika eller citronsyra för att lösa upp stearinet. Blanda en del ättika eller citronsyra med två delar vatten och torka över stearinet med en fuktig trasa. Torka sedan av golvet med en torr trasa.
 4. Använd en specialprodukt för att ta bort stearin. Det finns olika produkter på marknaden som är avsedda för att ta bort stearin och annan fettfläckar. Följ anvisningarna på förpackningen för att använda produkten.

Oavsett vilken metod du väljer, var försiktig så att du inte skadar golvet. Tvätta alltid av golvet med en fuktig trasa och diskmedel efter att du har fått bort stearinet, så att du tar bort alla rester av rengöringsmedel.

Hur får man bort stearin från glas?

Har du fått stearin på glasbordet eller kanske på insidan av ljuslyktan? Det finns flera sätt att få bort stearin från glas:

 1. Använd en fuktig trasa och lite diskmedel. Gnugga försiktigt över stearinet tills det börjar lösas upp. Torka sedan av glaset med en torr trasa.
 2. Använd ättika eller citronsyra för att lösa upp stearinet. Blanda en del ättika eller citronsyra med två delar vatten och torka över stearinet med en fuktig trasa. Torka sedan av glaset med en torr trasa.
 3. Använd en specialprodukt för att ta bort stearin. Det finns olika produkter på marknaden som är avsedda för att ta bort stearin och annan fettfläckar. Följ anvisningarna på förpackningen för att använda produkten.
 4. Använd en skrapa för att skrapa bort det mesta av stearinet. Var försiktig så att du inte skadar glaset.

Oavsett vilken metod du väljer, var försiktig så att du inte skadar glaset. Tvätta alltid av glaset med en fuktig trasa och diskmedel efter att du har fått bort stearinet, så att du tar bort alla rester av rengöringsmedel.

Det är viktigt att komma ihåg att det kan ta tid och tålamod att få bort stearin. Det kan också vara nödvändigt att prova olika metoder för att se vad som fungerar bäst.

Så här får du bort stearin från alla ytor
Rulla till toppen