Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Var ska man sova om man har vägglöss?

Har du fått vägglöss hemma? Då funderar du säkert på vart man ska sova om man har vägglöss? Att upptäcka att du har vägglöss skapar viss panik. Vägglöss är rödbruna parasiter som livnär sig på människor och djur. Så du och dina husdjur kan vara utsatta för vägglöss i ditt hem.

Den stora frågan är om vägglöss har invaderat ditt hem, var sover du? Vi har några ganska bra sovalternativ du kan prova om du inte längre kan använda sängen.

Var ska man sova om man har vägglöss?

Alternativ 1 Sovsäck

Ett utmärkt alternativ om man har fått vägglöss är en sovsäck. Sovsäckar är gjorda av polyester, nylon och andra syntetiska material. De är vattenavvisande så de håller borta fukt. De skapar inte en bekväm miljö för vägglöss. De är gjorda för att hålla djuren utanför.

En av de bra sakerna med en sovsäck, den täcker hela din kropp och håller din kropp skyddad medan du sover.

Alternativ 2 Campingtält

Ett alternativ kan vara att kampa tills vägglössen är utrodad i hemmet. Det finns två anledningar till varför ett campingtält är ett utmärkt ställe att gömma sig för dina vägglöss:

  • Vägglöss trivs inte bra utomhus.
  • Materialet som campingtälten är designade för att hålla alla typer av insekter ute så att den åkande kan sova i fred

Alternativ 3 Kaklade rum

Om du har någon kaklad yta i ditt hem kan du överväga att flytta din säng dit. Vägglöss kan inte krypa på släta kakelytor. De kommer i allmänhet att undvika kakel eftersom de har svårt att gå på dem.

Alternativ 4 Hängmatta

En annan utmärkt idé för att sova om du har vägglöss är i en hängmatta. En hängmatta är en typ av säng som vanligtvis är gjord av rep eller duk. Den är upphängd i båda ändar på ett stativ eller, beroende på din inställning, på två rejäla balkar i ditt hus.

Hängmattor är bra för att undvika vägglöss på grund av materialet de är gjorda av och det faktum att de inte är i kontakt med golvet.

Det skulle kunna vara ett bekvämt alternativ underetiden som du utrotar vägglössen.

Alternativ 5 Bil

Om du har en bil kan du överväga att övernatta i den. Även om det kanske inte är den mest bekväma stället, är din bil ett ganska bra alternativ. Oavsett om du sover i baksätet eller fäller tillbaka sätet kan det vara din trygga plats mot vägglöss.

Ett råd – ta med dig fräscha sängkläder till din bil. Vägglöss kan finnas i dina kuddar, örngott, lakan eller filtar. Du vill inte spåra dina ovälkomna gäster in i din bil.

Alternativ 6 Vissa mattor

När det gäller mattor så kan det vara väldigt olika. Mattor och mattor gjorda av bomullstyger är den perfekta miljön för vägglöss. Men alla mattor är inte lika. Andra typer av material är ganska säkra. Så om du vet vilka mattor du har och är gjorda av nylon eller något annat material kan du överväga att sova på dem tills problemet är löst.

Mattor är i allmänhet den sista utvägen för vägglöss. De föredrar sängar!

Alternativ 7 Ytterligare ett rum

Den här ska kännas som ett självklart alternativ för var du ska sova om du har vägglöss. Om du har ett ledigt rum, för all del, flytta!

Samma regler gäller dock. Se till att bädda med rena kuddar, örngott, lakan, filtar och pyjamas. Annars får du med dig vägglössen.

Bonustips

Var du än bestämmer dig för att sova, håll lamporna tända. Vägglöss hatar ljus!

Nu när du har löst problemet med var du ska sova kan du lägga allt fokus på att utrota vägglössen. Det finns ingen anledning att oroa sig. Det går att bli av med vägglöss och det är ingen oöverstiglug uppgift. Hög värme kan vara ganska effektivt mot vägglöss. Här gäller det att arbeta metodiskt så kommer du bli av med vägglössen på nolltid! Lycka till!

Tips på fortsatt läsning

Var ska man sova om man har vägglöss?
Rulla till toppen