Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Rengöra boxhandskar

Boxhandskar är ett viktigt verktyg för boxare och andra som tränar på ett boxgym. Efter en stund kan handskarna behöva rengöras för att hålla dem i gott skick och för att förhindra att bakterier och andra skadliga mikroorganismer sprids. Här är en artikel om hur du kan rengöra dina boxhandskar:

  1. Torka av ytan: Innan du börjar rengöra boxhandskarna kan det vara bra att torka av ytan med en fuktig trasa. Detta hjälper till att få bort lösa smutspartiklar och fukt som kan ha fastnat på handskarnas yta.
  2. Ta bort insatsen: Många boxhandskar har en iläggbar insats som hjälper till att skydda händerna. Innan du rengör handskarna kan det vara bra att ta bort insatsen.
  3. Rengör insidan: Använd en fuktig trasa och lite mild tvål eller rengöringsmedel för att rengöra insidan av boxhandskarna. Se till att torka dem ordentligt när du är klar.
  4. Låt handskarna torka: När du har rengjort boxhandskarna är det viktigt att låta dem torka ordentligt innan du använder dem igen. Det är bäst att låta handskarna torka i luften, men om du vill kan du också använda en torktumlare på låg värme. Se till att inte torktumla handskarna för länge, det kan skada tyget.
  5. Använd en speciell handskerengöring: Om du vill ge boxhandskarna en djuprengöring kan du använda en speciell handskerengöring. Dessa finns att köpa på marknaden och innehåller kemikalier som hjälper till att rengöra handskarna på djupet. Följ instruktionerna på förpackningen noga när du använder handskerengöringen.
  6. Var regelbunden: Försök att rengöra dina boxhandskar regelbundet, till exempel en gång i månaden eller varannan månad. Då håller du handskarna i gott skick och förhindrar att bakterier och andra skadliga mikroorganismer sprids.

Med lite omtanke och vård kan du hålla dina boxhandskar i gott skick och få mesta möjliga glädje av dem. Tänk på att vara försiktig när du hanterar boxhandskarna och att följa instruktionerna noga när du rengör dem.

Rengöra boxhandskar
Rulla till toppen