Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hur städar man badrummet miljövänligt?

När jag skulle städa badrummet häromdagen så började jag fundera över det här med alla rengöringsmedel. Finns det inga bättre och mer miljövänliga alternativ? Så jag har tagit reda på det. Det behövs faktiskt inte några starka eller dyra kemikalier för att städa badrummet. Det räcker med ättika och diskmedel. Så här gör du för att städa ditt badrum miljövänligt!

I vårt badrum har vi mycket kalk. Det är där ättikan kommer in. Den löser kalkavlagringarna och diskmedlet löser upp fettet.

Rengöra kakel och kranar

För att göra rent kaklet kan det vara bra att ha mikrofiberdukar. Använd dem tillsammans med ättika för att få kaklet både rent och kalkfritt. Det är ett bra och miljövänligt alternativ för att få rent i badrummet.

Vad är egentligen ättika?

Man tillverkar ättika genom att alkohol får jäsa och då bildas ättiksyra. Den späds sedan med vatten. Ättika bryts lätt ner i naturen och är därför ett mer miljövänligt än många kemikalier du har i städskåpet.

Så här gör du när du städar badrummet med ättiklösningen

  1. Fyll en sprayflaska med vatten, ättika och lite diskmedel.
  2. Spruta blandningen på toalett, kakel och duschkabin eller badkar.
  3. Låt blandningen få verka några minuter och gnugga sedan rent med en svamp eller borste.
  4. Skölj eller torka rent med en fuktig trasa.

Tänk på att inte använda ättika på marmor, eftersom marmor inte tål syror!

Hemstädning – har du tröttnat på att städa själv?

Drömmer du också om att få lite hjälp med hemstädningen ibland? Då tycker jag att du ska söka på Servicefinder och få offerter från flera olika företag. Du söker efter hemstädning och fyller i vad du vill ska ingå i städningen och hur stort du bor. Man brukar få svar inom 24 timmar och kan jämföra de olika offerterna. Unna dig själv lite lyx i vardagen och låt någon annan hjälpa dig med din hemstädning!

Läs mer och beställ

Hur städar man badrummet miljövänligt?
Rulla till toppen