Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Fisk recept fest

Att bjuda på fisk under en fest kan vara en hälsosam och utsökt matval. Fisk är rikt på protein och omega-3-fettsyror som är bra för hälsan och kan bidra till att hålla gästerna nöjda och belåtna under hela festen. Här är några fiskrecept som passar perfekt för en fest och som kommer att imponera på dina gäster.

Fisk recept som passar för en fest

  1. Gravad lax Gravad lax är en klassisk svensk förrätt som är lätt att förbereda och som passar utmärkt på en fest. För att göra gravad lax behöver du färsk lax, salt, socker och dill. Blanda salt, socker och hackad dill och lägg blandningen på laxen. Låt laxen vila i kylskåp i 2-3 dagar tills den är färdiggravad. Servera med en dill- och senapskräm och nybakt bröd.
  2. Fisksoppa En mustig fisksoppa är perfekt för en festmiddag och kan lätt göras i förväg. För att göra fisksoppa behöver du fiskfiléer, grönsaker, fiskbuljong, grädde och kryddor. Stek grönsakerna och tillsätt fisken och fiskbuljongen. Låt sjuda tills fisken är klar och tillsätt sedan grädde och kryddor efter smak.
  3. Grillad lax med citron och örter En grillad lax med citron och örter är ett lätt och hälsosamt alternativ för en festmåltid. Pensla laxen med en blandning av olivolja, citron och hackade örter och grilla sedan i ca 10 minuter på varje sida. Servera med en sallad och en klick citronkräm.
  4. Räkcocktail En räkcocktail är en klassisk förrätt som alltid är uppskattad på en fest. Blanda kokta räkor med majonnäs, crème fraiche, ketchup, citron och kryddor. Servera i små glas med en citronklyfta och en dillkvist på toppen.
  5. Friterad fisk Friterad fisk är en festlig favorit som alltid gör succé. Fiskfiléer doppas i en smet av mjöl, öl och kryddor och friteras sedan gyllene bruna. Servera med en sallad, pommes frites och en kall öl.

Sammanfattningsvis finns det många olika fiskrecept som passar för en fest. Genom att välja hälsosamma och läckra fiskrätter kan du bjuda på en välbalanserad och nöjsam måltid för dina gäster. Oavsett om du väljer att bjuda på gravad lax, fisksoppa, grillad lax med citron och örter, räkcocktail eller friterad fisk kommer dina gäster att bli nöjda och belåtna.

Fisk recept fest
Rulla till toppen