Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

DIY – Så gör du egen inredning till ditt hem och sparar pengar

Att skapa ditt eget hem är ett av de mest tillfredsställande projekten du kan ge dig själv. Det ger dig möjlighet att uttrycka din personliga stil, samtidigt som du sparar pengar genom att göra saker själv. När du skapar inredningsdetaljer för ditt hem, kan du vara säker på att ingen annan har något liknande. Här är några roliga och enkla DIY-projekt som du kan prova på.

Var inte rädd för att testa något nytt och tänka utanför boxen. Med lite kreativitet och enkla verktyg kan du skapa personliga inredningsdetaljer som gör ditt hem till ditt eget. Så vad väntar du på? Ta fram verktygen och sätt igång att skapa!

DIY – Så gör du egna inredningsdetaljer för ditt hem

DIY nummer 1: Enkla kuddfodral

Kuddfodral är en enkel men effektiv inredningsdetalj som kan ge ditt hem en helt ny känsla. Det finns många olika sätt att skapa egna kuddfodral, men detta är ett av de enklaste projekten du kan prova på.

Du behöver

 • Tyg i den färg och design du önskar
 • Sytråd
 • Symaskin
 • Sömnadsnålar
 • Kudde

Så här gör du

 1. Mät storleken på din kudde och klipp till tyget till önskad storlek.
 2. Vik tyget på mitten, med rätsidan inåt.
 3. Sy ihop tre av de fyra sidorna, medan du lämnar ena sidan öppen för att kunna sätta i kudden.
 4. Vänd kuddfodralet rätt och sätt i kudden.
 5. Sy ihop den öppna sidan för hand eller på symaskin.

Det är klart! Nu har du ett helt nytt kuddfodral som är personligt och unikt. Vill du prova på något mer avancerat kan du kanske göra knäppning, så att det gör att öppna och ta ut innerkudden, eller en dragkedja. En kudde kan dessutom varieras i det oändliga med broderier eller varför inte textilfärg.

DIY nummer 2: Fotoramar av trä

Fotoramar är en annan enkel men effektiv inredningsdetalj som du kan göra själv. Denna DIY fotoram är tillverkad av trä och ger en rustik och naturlig känsla till ditt hem.

Du behöver

 • Trälister (du kan köpa färdiga eller såga till egna)
 • Såg
 • Sandpapper
 • Trälim
 • Klämmor
 • En tunn skiva att sätta på baksidan av ramen
 • Färg eller lack (om du vill måla ramen)
 • Nubb
 • Tavelkrok

Så här gör du

 1. Mät ut de önskade dimensionerna för din fotoram och såga till trälister i rätt storlek.
 2. Använd sandpapper för att slipa bort ojämnheter och skarpa kanter.
 3. Sätt ihop ramen genom att applicera trälim på ändarna på två av trälister och sätta ihop dem med hjälp av klämmor. Upprepa detta tills alla fyra trälister är ihopkopplade och låt limmet torka över natten.
 4. Om du vill, måla eller lacka ramen för att passa din inredning så går det utmärkt.
 5. Sätt i din bild, sätt på baksidan med små nubb, spika fast tavelkroken och häng upp din nya fotoram på väggen.

Nu har du en personlig fotoram som ger ett rustikt och naturligt utseende till ditt hem.

DIY nummer 3: Lastpallsbord – En modern klassiker

När det gäller att skapa modern och unik inredning till ditt hem är lastpall bord en trend som har blivit en riktig klassiker. Lastpall bord är en modern klassiker som har blivit en populär trend inom inredningsdesign. Att skapa ditt eget lastpall bord är enkelt och kräver inte mycket material eller verktyg. Detta är ett utmärkt DIY-projekt för den som vill ha en unik och personlig inredningsdetalj till sitt hem.

Du behöver

Att skapa ditt eget lastpall bord är enkelt och du behöver bara följande material:

 • En lastpall
 • Hjul x 4
 • Glasskiva eller annan yta som du vill använda som toppskiva
 • Färg, eller lack och pensel
 • Sandpapper

Så här gör du

 1. Slipa den grova ytan på lastpallen med sandpapper så att ytan blir jämn.
 2. Måla ett första lager med grundfärg på pallen. Ett tips är att använda en billigare färg till grundlagret eftersom träet suger åt sig mycket färg.
 3. Måla över grundfärgen med en snickerifärg som används till möbler. Måla två täckande lager och våga experimentera med olika färger för att skapa din egen unika stil.
 4. Skruva fast hjulen på undersidan av pallen för att göra bordet lätt att flytta på.
 5. Lägg en glasskiva eller annan yta som du vill använda som toppskiva på bordet. Du kan även lägga bilder eller tyger under glasskivan för att skapa en personlig touch.

Nu har du skapat ditt eget unika lastpall bord som kommer att vara en riktig snackis bland dina vänner och familj. Ett sådant bord passar perfekt i en modern industriell inredning, men fungerar även i andra inredningsstilar. Att skapa ditt eget möbel av återanvända material är också ett utmärkt sätt att minska avfallet och hjälpa miljön. Så var inte rädd för att testa något nytt och skapa dina egna unika inredningsdetaljer.

DIY nummer 4: Drömfångare

Drömfångare är en trendig dekoration som blivit alltmer populär på senare år. Många av oss har säkert en virkad duk som ligger oanvänd i linneskåpet, men vad om vi kunde använda den för att skapa en personlig och unik drömfångare? Genom att återanvända en virkad duk kan du skapa en dekoration som både är trendig och hållbar, samtidigt som du ger din gamla duk ett nytt syfte. Så varför inte ge det en chans och göra din egen drömfångare av en virkad duk?Att göra en drömfångare av en virkad duk är en rolig och kreativ aktivitet. Här är en enkel guide för att göra din egen drömfångare av en virkad duk:

Du behöver

 • En virkad duk
 • Sytråd eller fiskelina
 • Naturmaterial såsom fjädrar, snäckor, pärlor, stenar, träpärlor, kristaller
 • Garn
 • Trä eller metallring

Så här gör du

 1. Börja med att vira garnet runt ringen, så att det till slut täcker hela ringen.
 2. Fästa en tråd eller fiskelina på valfri punkt på duken och fäst i garnet du lindade runt ringen. Sy fast duken runt om.
 3. Fortsätt genom att trä på dekorativa föremål som fjädrar, pärlor och snäckor. Var noga med att knyta fast föremålen ordentligt på tråden så att de inte ramlar av.
 4. Fortsätt att fästa och dekorera tills du är nöjd med resultatet.
 5. Avsluta genom att göra en slinga av tråd eller garn på toppen av drömfångaren som du kan hänga upp den med.

Tips: Om du vill göra din virkade duk mer stabil och stadig kan du fästa den på en trä- eller metallring innan du börjar dekorera.

Lycka till med din virkade drömfångare!

Snygga förvaringslådor

Att göra förvaringslådor av pappkartonger är enkelt och en bra sätt att återanvända material samtidigt som du skapar ett praktiskt och snyggt förvaringsalternativ. Här är en enkel guide för att göra snygga förvaringslådor av pappkartonger:

Det här behöver du

 • Pappkartonger i önskad storlek
 • Tyg, papper eller färg att täcka kartongen med
 • Lim eller dubbelhäftande tejp
 • Skalpell eller sax
 • Linjal
 • Dekoration som t.ex. spets, band eller snören

Så här gör du

 1. Börja med att mäta och klippa ut det material du vill täcka kartongen med. Om du använder tyg eller papper, se till att det är tillräckligt stort för att täcka hela kartongen.
 2. Limma eller fäst det valda materialet runt kartongen med lim eller dubbelhäftande tejp. Var noga med att få materialet jämnt runt hela kartongen.
 3. Använd en skalpell eller sax för att skära bort överskottsmaterial i hörnen på kartongen så att det inte blir några veck när du viker materialet runt hörnen.
 4. Upprepa processen för locket, om det är en låda med lock.
 5. Du kan även måla, och dekorera din låda.

Tips: Om du vill att din förvaringslåda ska ha en mer slät och professionell yta kan du använda en spackelspade för att applicera ett tunt lager av spackel runt kartongen. Låt spacklet torka och slipa sedan försiktigt ytan innan du täcker kartongen med valfritt material.

Lycka till med dina förvaringslådor av pappkartonger!

Vanliga frågor om DIY inredningsdetaljer

Är det svårt att skapa egna inredningsdetaljer? Nej, det behöver inte vara svårt. De flesta DIY-projekt kräver bara några enkla verktyg och lite kreativitet.

Kan jag verkligen spara pengar genom att skapa egna inredningsdetaljer? Ja, definitivt. Att köpa färdiga inredningsdetaljer kan bli mycket dyrt, medan att göra saker själv är mycket billigare.

Vad om jag inte är en konstnärlig person? Det är okej! Det finns många enkla DIY-projekt som du kan göra utan konstnärliga talanger. Prova att göra enkla kuddfodral eller dekorativa korgar för att komma igång.

Slutsats

Att skapa egna inredningsdetaljer är ett roligt och kreativt sätt att förnya ditt hem samtidigt som du sparar pengar. Med dessa enkla DIY-projekt kan du skapa personliga och unika inredningsdetaljer som ingen annan har. Prova att göra enkla kuddfodral, rustika fotoramar av trä eller dekorativa korgar för att komma igång.

Kom ihåg att DIY – Så gör du egna inredningsdetaljer för ditt hem handlar om att ha kul och uttrycka din personliga stil. Det behöver inte vara perfekt eller professionellt, det är det personliga och unika som gör skillnad. Så ta fram verktygen, tänk utanför boxen och låt din kreativitet flöda!

Och kom ihåg, när du skapar egna inredningsdetaljer, sparar du inte bara pengar utan också miljön. Genom att återanvända material och skapa egna saker, minskar du din påverkan på planeten.

Så gå ut och skapa något fantastiskt och personligt som gör ditt hem till ditt eget!

DIY – Så gör du egen inredning till ditt hem och sparar pengar
Rulla till toppen