Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Hur viker man linneservetter?

Alla gillar att se en snyggt vikt servett, eller? Denna praxis är mycket vanlig på restauranger och kaféer, där servitörer utbildas i olika vikningsmetoder. Alla dessa metoder är faktiskt ganska enkla och du kan vika vilken som helst av dem på bara några minuter. I dagens artikel kommer vi att ta en titt på alla dessa metoder och jag kommer att lära dig hur man viker servetter för att få det att se professionellt ut.

Följ den här guiden för att lära dig att vika servetter på samma sätt som de gör på restauranger! Låt oss börja!

Biskopshatten

Denna metod för vikning är faktiskt den mest populära i restauranger och andra ställen. För att göra det, lägg servetten framför dig helt utvikt på bordet. Du borde se en fyrkant. Vik den nu i hälften så att du får en rektangulär form med två lager. Du borde nu se en rektangel, inte en kvadrat.

Därefter viker du det längst till höger hörnet inåt och höger sida ska rada upp mot botten av rektangelns servettlinje. Triangeln ska nu peka på mitten av bottenlinjen. Vik nu det vänstra hörnet av servetten uppåt – den ska stämma överens med din tidigare vikning.

Vänd servetten – du borde se en avlång form och hörnen ska peka längst till vänster och nära höger.

Vik servetten bort från dig, och du bör vika den på mitten genom att göra det. Servettens botten ska möta överkanten. Nå ut under servetten och dra ut fliken på den del du just har vikit – nu ska du ha två små trianglar som ligger bredvid varandra.

Vik försiktigt över den vänstra halvan av triangeln och placera hörnet inuti vikningen av den högra triangeln. Vänd servetten (för andra gången) – de två punkterna ska vara vända bort från dig.

Vik nu den högra triangeln till vänster och vik in hörnet i den andra triangeln, som tidigare.

Allt som återstår att göra nu är att öppna upp hatten och trycka inifrån och ner för att skapa utrymme – placera den upprätt nu och din biskopshatt ska vara klar!

”Påsen”

Den här metoden är utmärkt om du vill sätta in bestick i servetten. För att göra detta, vik servetten två gånger i fjärdedelar – du måste ha en fyrkant med fyra lager.

Ta det första lagret av servetten i det vänstra hörnet och vrid det diagonalt mot det högra hörnet. Vänd den och vik den högra halvan av servetten i mitten – tryck ner den tills den är platt.

Upprepa nu det sista steget och vik servettens vänstra sida över toppen av servetten. Det sista som är kvar att göra är att vända servetten och du ska se en snygg påse för dig att lägga silverbestick i!

Liljan

Den här metoden är perfekt för att lägga din servett i ett högt glas! Du måste lägga servetten framför dig och vika den i hälften mot dig – detta skapar en rektangel med två lager. Vik den igen till vänster.

Gör ett dragspelsfläkt med vänster hörn och med servetten mot motsatt hörn – vik den på mitten. Placera den vikta delen av servetten i vinglaset och fläta ut för att skapa en liljeform.

Diamanten

Detta är en vacker stil som säkert kommer att locka en hel del utseende. Du måste lägga servetten framför dig och hålla insidan av servetten framåt. Vik sedan den i hälften mot dig själv.

Du bör börja med det öppna hörnet – dra det första lagret till motsatt hörn och de ska rada upp. Vik sedan den andra fliken, men se till att kanten kommer runt en tum under vecket innan den. Upprepa detta med de två sista lagren – alla veck ska vara jämnt fördelade.

När du är klar vänder du om servetten och viker in de två sidorna så att du skapar en punkt. Om du vänder på servetten en gång till ser du att du har en perfekt formad diamant framför dig!

Rullvikning

Detta är en annan fantastisk vikteknik som kommer att imponera på dina gäster! Även om att rulla en servett verkar väldigt enkelt och inte låter som något som faktiskt kan gå fel, bör du följa några tips för att se till att den är helt perfekt.

Vik servetten i fjärdedelar och du bör utveckla en liten kvadratisk form med fyra lager. Rulla ena sidan av servetten, från och med hörnet, in i mitten – gör det med det motsatta hörnet så att de två rullarna kan mötas i mitten. När du väl har gjort det kan du sätta in den i en servettring så ser du att den är mycket mjukare än när den är klar utan förberedelser.

Pyramiden

Detta är en vacker vikningsmetod. Börja med att lägga servetten framför dig och vika den diagonalt – du borde ha en tvådelad triangel framför dig. Vrid den och låt den vikta änden vända mot dig – öppna ändarna som vetter bort från dig.

Vik nu in den högra änden så att den ska möta triangelns mittpunkt medan vikningen ska ligga direkt på mittlinjen. Upprepa processen med andra sidan – du borde se en diamant.

Vänd på servetten och vik diamanten i hälften mot dig själv – den längsta punkten ska föras inåt. Du borde se en triangelform som pekar mot dig. Vänd på servetten en gång till och vik den i hälften för att skapa den perfekta pyramiden!

Solfjädern

Detta är ett mycket elegant utseende som säkert kommer att imponera på dina gäster. Och även om det kan se komplicerat ut, är det faktiskt väldigt enkelt.

Börja med att lägga en stor fyrkantig servett i hälften för att skapa en rektangel.

Börja med den korta änden, börja göra dragspel veck ungefär en tum bred. Se till att stoppa ungefär fyra tum från motsatt ände. Viken på den sista veckningen ska ligga i nedre kanten och alla veck ska ligga under.

Vik nu servetten i halva längden så att hälften av vecken är överst. Därefter, vik ner det övre vänstra hörnet och stoppa det bakom mittplattan – du borde se en triangel.

Allt som återstår att göra nu är att släppa strukturen och låta vecket fläta ut. Se till att justera vikarna så att fläkten står upprätt.

Korthållaren

För att börja detta, vika en servett i kvartar och bilda en fyrkant på bordet framför dig.

Ha sedan de öppna hörnen mot dig och vik upp varje öppet hörn i taget, placera varje hörn ungefär en tum från det föregående. Vik nedre kanten upp i ungefär en tum och gör en vikning som kommer att hålla platskortet.

Vänd nu servetten och vik den i tredjedelar, lägg in ett hörn under det andra för att vika.

Allt som återstår att göra är att vända servetten och fästa ett platskort i bottenviken.

Kuvertvikning

Starta metoden med en fyrkantig servett, som du viker i hälften för att skapa en triangel.

Med det övre hörnet vänt från dig, vik de två nedre hörnen ihop och låt punkterna överlappa något i mitten där de möts.

Vik nu in kanterna och låt vecken mötas i mitten. Vik upp den nedre kanten och forma en ficka så kan du fylla denna ficka med en anteckning eller något annat.

Allt som återstår att göra nu är att vika kuvertet och försegla det.

Den diagonala vikningen

Detta är den sista viktekniken vi kommer att täcka idag. Vik återigen servetten i kvarter för att bilda en fyrkant med de öppna hörnen mot dig.

Ta nu upp det övre övre hörnet och gör en tum veck tills du når mitten av servetten och upprepa samma process med nästa lager.

När du har gjort det vänder du försiktigt över servetten och gör den till en fyrkant. Nu är allt du behöver göra att vika servetten i tredjedelar med veck som bildar en diagonal på framsidan.

Hur viker man linneservetter?
Rulla till toppen