Hur putsar man glasögon?

Bärare av glasögon har inte bara ett litet handikapp på grund av sin dåliga syn utan också för att de ständigt måste ta hand om sina glasögon. Du kan dock enkelt skada dina glasögon om du inte är tillräckligt noggrann med dem. De flesta skadar glasögonen genom att sitta på dem, men du kan faktiskt skada dem mycket om du inte är försiktig när du rengör dem. Så, hur rengör du dina glasögon?

Det är bäst att använda en mikrofiberduk med rengöringslösning för att putsa glasögonen. Microfiber är det säkraste och mest effektiva verktyget när det gäller att bekämpa smuts på glasögon, ​​eftersom den inte kan smeta ner eller repa glasögonen. Du bör också använda spray som är säker på beläggningar av polykarbonatlinser.

Så jag tänkte att vi ska ta en titt på några av de saker du kan behöva tänka på när du rengör dina glasögon, för att de blir så rena som möjligt och utan att du riskerar att skada dem.

Låt oss komma igång!

Hur putsar jag glasögonen utan att skada ytan?

Som jag sa är det bästa sättet att rengöra dina glasögon genom att använda mikrofiberduk med en kvalitetsrengöringslösning.

För det första, se till att alltid tvätta händerna innan du börjar putsa dina glasögon eftersom du inte vill sprida bakterier till glasögonen. Spola dina glasögon under kranen i varmt vatten – detta kommer att ta bort damm och andra saker som kan skada glasen. Destillerat vatten är ett bra alternativ är vattnet i ditt område inte är bra.

Använd rengöringssprayen för att täcka glasögonen från båda håll. Om du använder diskmedel använder du dock bara en enda droppe på båda sidor av glasen – gnugga den försiktigt över glasytan.

Skaka dina glasögon för att bli av med överflödiga vattendroppar, och du kan också använda tryckluft luft för att torka dem.

När du tar hand om bågen måste du ta hand om alla de små delarna som skruvar, fjädrar och gångjärn. Det är platserna där svett och oljor från ansiktet kan fastna. Många människor tenderar att hoppa över detta steg, men det är lika viktigt som att rengöra glasen.

Det är avgörande på grund av personlig hygien.

Kör båden under en ström av varmt vatten och använd mild tvål för att rengöra bågarna. Applicera den med fingertopparna.

Skölj dem under rinnande varmt vatten och använd en fuktig handduk med rengöringssprit för nässkuddar och örondelarna på bågen.

Det finns många material som kan skada dina glasögon, så du bör definitivt undvika dem: pappershanddukar, trasor och skjorttyg. Det här är några av de lösningarna som människor hittar när de bråttom, men de är faktiskt dåliga för dina glasögon eftersom de inte är mjuka trasor och de kan orsaka mikroskador på glaset.

Acetonprodukter är också farliga, till exempel nagellackborttagare. Aceton är destruktivt för båda glasen och vissa bågar om det lämnas på ytan för länge.

Saliv är inte heller bra. Vissa människor, när det inte finns någon annan lösning till hands, spottar och försöker rengöra linserna med sitt saliv, men detta kommer bara att fläcka glasen. Du täcker också glasen med bakterier från munnen, som sedan kan föröka sig.

Det kan också komma en tid då du behöver rengöra dina glasögon professionellt. Optiker, ögonläkare och glasögonhandlare erbjuder professionell rengöring. Det finns också återförsäljare som erbjuder gratis rengöring av glasögonen. Om du har gjort ditt bästa för att bli av med den oljiga ansamlingen runt öronen eller näsan, och du bara inte kan få det rent – att ta dem till en optiker är det definitiva svaret.

Om du brukar gå på en årlig synundersökning kan du be om rengöring varje gång du justerar glasögonen.

Att förvara dina glasögon rätt har stor effekt på deras tillstånd. Du måste hålla dem väl skyddade om du vill att de ska vara säkra utan repor eller fläckar. Att ha dem i väskan eller på nattduksbordet utan skydd kommer definitivt att resultera i repor och / eller fläckar.

Att köpa ett hardshell-fodral är det bästa sättet att skydda dem, och dessa ärenden kan köpas på de flesta apotek och hos optikern där du köpte dina glasögon.

Om du har glömt ditt fodral kan du dock förvara dina glasögon i ett mjukt fodral. Se dock till att du håller fast dina glasögon i en tät ficka på din resväska eller handväska, eftersom du inte vill att de ska kastas runt i din väska.

Förvara dem alltid i ett fodral på natten.

Det finns också sätt att rengöra dina glasögon även om du inte har industriell glasögonputs till hands. Ögonläkare rekommenderar inte dessa metoder för daglig användning, men om du behöver en snabb lösning och inte hittar något att rengöra dina glasögon med, här är några saker du kan prova.

För att ta bort repor från glasögonen ska du först rengöra dem med en mikrofiberduk för att bli av med damm och skräp. Därefter blanda en lösning av bakpulver och vatten. Du vill använda två teskedar bakpulver med tillräckligt med vatten för att göra det till en tjock pasta – gör inte pastan för tunn.

Använd en mikrofiberduk för att sprida den pastan över glasets skadade område och gnugga in den försiktigt med cirkulära rörelser. När du är klar, skölj men rikligt med vatten för att bli av med eventuella rester och ge dem en snabb rengöring med en mikrofiberduk. Vi måste betona att du inte ska göra det ofta, men om du sitter fast någonstans utan en glasrengöring och du inte har något annat till hands – den här metoden kommer säkert att få jobbet gjort.

Linsrengöringsprodukter

Här är ett bra exempel på en linsrengöringsprodukt som du kan använda.

Dessa våtservetter använder en formel som rengör och torkar snabbt utan att lämna ränder eller rester. Du kan enkelt rengöra dina glasögon, telefonskärmar, surfplattor och till och med dina kameralinser.

De är lämpliga för alla glasytor och säkra för belagda linser, vilket gör den idealisk för de flesta applikationer. Torkdukarna är tillräckligt stora för stora skärmar och gjorda av ett mjukt, lätt material som är skonsamt men effektivt. Dessa torkdukar är små och individuellt förpackade vilket gör det enkelt att ta med några i väskan så att du enkelt kan använda dem till dina glasögon eller enheter när du är på språng. Detta gör dem till de perfekta rengöringsservetterna för glasögon och smartphoneskärmar. De större våtservetterna är också gjorda för att rengöra större skärmar och ytor.

I denna förpackning hittar du 210 rengöringsservetter som är 100% säkra på belagda linser. De är gjorda med fina fibrer som inte repar dina linser.

Dessa dynor skiljer sig från alkoholkuddar eftersom alkoholkuddar vanligtvis använder 70% isopropylalkohol och 30% vatten och denna koncentrationsnivå är inte säker att använda på belagda och speciella glas. Våra linsdukar har en 39,5% isopropylalkoholmättnad som är mildare och säkrare att använda på linser. De är perfekta för rengöring av oljor och fläckar eftersom de torkar upp snabbt och lämnar dina linser strimmiga.

Du kan också kolla in denna spray om du är intresserad av en flytande lösning. Detta linsrengöringsmedel kan också användas för att rengöra smuts, damm eller annat som kan ha gjort dina glasögon smutsiga. Den kan också användas på iPhone, bärbar dator, TV, bildskärmar, speglar, CD-skivor, DVD-skivor och mer.

Du kan också köpa en mikrofiberduk som passar perfekt med denna vätska för att göra den perfekta rengöringskombinationen. Den strukturerade designen fångar upp och tar lätt bort smuts, skräp, fett, olja från dina glasögon, skärmar eller bildskärmar och kan tvättas i maskin.

Den icke-statiska lösningen av denna vätska säkerställer att det inte finns någon statisk bildning på linsytan. Och eftersom flaskan är så liten så är den perfekt för resor.

Det är alltid att föredra att använda en köpt glasögonrengöring än andra hemmagjorda lösningar, eftersom dessa lösningar har blivit kemiskt perfekta för att rengöra dina glasögon utan att skada dem. Människor tenderar att fatta snabbare och mindre genomtänkta beslut när de har bråttom, men det är viktigt att veta att köpa en glasögonrengöring alltid är det bästa sättet. Du kan också hitta dessa lösningar på ditt lokala apotek, så du behöver inte beställa dem online om du inte vill.

Hur putsar man glasögon?
Rulla till toppen