Rekommenderade produkter för växter

Sidan innehåller köplänkar

För att sköta om dina växter riktigt bra behöver du en basutrustning, så som vattenkanna, växtnäring och en bra sax för att klippa bort döda blad. Vilken vattenkanna du väljer är mycket en smaksak. Ska den var snygg för att kunna stå framme?

Har du speciella behov av en stor eller väldigt liten vattenkanna? I mitt fall så vill jag gärna ha en vattenkanna på varje våning. Den på övervåningen behöver vara liten för att jag ska kunna få in den under vattenkranen. Hade det inte varit för det där med att jag behöver kunna få in den under kranen hade jag gärna ägt den här skönheten i mässing. Så det får tyvärr bli en plastflaska istället.

Vissa typer av krukväxter kan också behöva olika jordar, gödning och kruka. Här är några exempel.

  • Kaktusen behöver sandblandad jord. Det behöver vara dränering i krukan så att rötterna inte står i vatten. Det finns speciell kaktusnäring, men det går även bra med tomatgödning.
  • Orkidéer behöver en genomskinlig kruka. Den kan inte planteras i vanlig jord utan behöver en speciell orkidékompost. Orkidéer behöver en speciell orkidégödning. Använder du vanlig blomstergödning så behöver du späda den mer än vanligt.
Rulla till toppen