Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Marknadsnougat

Marknadsnougat recept

Marknadsnougat är en läcker och söt godis som är en favorit hos många. Med detta recept kan du göra din egen nougat hemma och imponera på dina nära och kära med en hemlagad delikatess.

Att göra egen marknadsnougat kan vara en rolig och enkel aktivitet för alla som älskar att experimentera i köket. Marknadsnougat, är en läcker sötsak som ofta säljs på tivolin och marknader. Det är en kombination av socker, kokosfett, kakao, vatten och florsocker. Det ger en mjuk och spröd konsistens. Genom att göra din egen marknadsnougat kan du anpassa smakerna och ingredienserna efter din egen smak och skapa en unik och personlig godbit att njuta av eller att ge bort som en present. Det är också en otroligt stor skillnad om man får den färsk eller om man köper den på en marknad (där de ofta varit frusna innan de säljs).

I denna artikel kommer vi att utforska de olika stegen för att göra din egen marknadsnougat och ge tips och tricks för att få den perfekta konsistensen och smaken.

Ingredienser Marknadsnougat

125 g kokosfett
1 3/4 dl vatten
5 dl socker
5 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
4 dl florsocker    

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl, kakao och florsocker i en skål. Blanda noga så att detta steg är klart innan du går vidare.
  2. Lägg i kokosfett, socker och vatten i en kastrull. Rör om tills det har smält ordentligt och börjat koka upp.
  3. När kokosblandningen har kokat upp så häll kokosfettsblandningen över mjölblandningen, rör om så att allt blandar sig ordentligt (utan några klumpar).
  4. Häll upp smeten på ett utbrett bakplåtspapper. Ställ i kylen så att det stelnar (men först bara EN LITEN smakbit).
  5. Skär i bitar och avnjut den.

Marknadsnougat är en klassisk och läcker godis som är en favorit hos många. Den har en mjuk och krämig konsistens som smälter i munnen och en söt smak som lämnar dig sugen på mer. Om du någonsin har undrat hur man gör denna utsökta godis själv, behöver du inte leta längre. Med detta enkla recept kan du göra din egen marknadsnougat hemma och imponera på dina nära och kära med en hemlagad delikatess.

Tips på fortsatt läsning

Hemgjord glass

Sockerfria chokladbollar

Nyttiga chokladbollar

kanderade mandlar

Marknadsnougat
Rulla till toppen